ManşetlerUlaşım

Tesla üretimde yaşanan problemlere rağmen teslimat rekoru kırdı

tesla coronavirus

Tesla, 2022’nin birinci çeyreğinde 310 bin 48 otomobil teslimatı gerçekleştirdiğini açıkladı. Şirket kendi teslimat rekorunu kırarken, CEO Elon Musk bunun zorlu koşullara rağmen gerçekleştiğine dikkat çekti.

Musk, geride kalan çeyreğin olağan dışı bir zorlukta geçtiğini belirtti. Tedarik zincirinde yaşanan problemlerin altını çizen Musk, Çin’in “Sıfır COVID” politikasının da işlerini zorlaştırdığını dile getirdi.

Şirket Çin’in Şanghay şehrinde bulunan Gigafactory isimli fabrikasında geçtiğimiz ay iki defa üretimi durdurmak zorunda kaldı. Bu tarz sıkıntılara rağmen, Tesla’nın ilk çeyrekteki teslimat sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 68 oranında arttı. Şirket 2021’in ilk üç ayında 184 bin 400 araç teslimatı gerçekleştirmişti.

Tesla’dan verilen bilgiye göre, 2022’nin ilk çeyreğinde teslimatı gerçekleştirilen otomobillerin büyük kısmını Model 3 ve Model Y’ler oluşturuluyor. İlk üç ayda toplamda 295 bin 324 Model 3 ve Model Y sahipleriyle buluştu. Aynı dönemde şirket 305 bin 407 otomobil üretti. Hem Tesla’yı hem de diğer otomobil üreticilerini etkileyen tedarik sorunlarını göz önüne alınca bunun normal bir sayı olduğu söylenebilir.

Tesla, 5.5 milyar dolarlık yatırımla Almanya’nın Grenheide şehrinde inşa ettiği fabrikasında ürettiği otomobillerin de sevkiyatına başladı. Şirket bu fabrikada her yıl 500 bin otomobil üretmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER