Ulaşım

Elon Musk’tan Tesla’nın otonom sürüş abonelik paketi için yeni tarih

Tesla sürücüsüz taksilerini 2020'de yola çıkarmayı istiyor otonom sürüş

Tesla, Full Self-Driving adını verdiği otonom sürüş abonelik paketinin kullanıma sunulması konusunda daha kısa bir tarih aralığı verdi. Şirketin CEO’su Elon Musk, aylık abonelik paketinin önümüzdeki yılın başlarında faaliyete geçeceğini belirtti.

Bu paket sayesinde Tesla’nın müşterileri otonom sürüş özelliklerini çok yüksek bir ücret ödemeden deneyimleyebilecek. Ancak ilk etapta sunulan özelliklerin “yarı otonom” olarak nitelenebileceğini belirtmekte fayda var.

Tesla daha önce Full Self-Driving paketinin çıkışı için 2020’nin sonlarını işaret etmişti. Ancak şimdiye kadar bu konuda bir duyuru yapmayan şirket, CEO’su Elon Musk’ın açıklamasıyla da malumu duyurmuş oldu.

Tesla, Full Self-Driving paketiyle otonom sürüş teknolojisinin benimsenmesini ve yaygınlaşmasını hızlandırmayı amaçlıyor. Normal şartlar altında bu teknolojiye sahip araçlar için 10 bin dolar gibi meblağlar ödemek gerekse de, Tesla’nın abonelik servisiyle kullanıcılar uzun vadeli bir taahhüt altına girmeden otonom sürüş imkanlarından yararlanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER