Ulaşım

Tesla 321 binden fazla Model 3 ve Model Y’yi geri çağırdı

tesla model 3

Tesla yazılımsal bir sorun nedeniyle arka stop lambaları çalışmayan 321 binden fazla aracı geri çağırdı. Şirket konuyla ilgili açıklamayı hafta sonunda ABD Ulusal Otoyol Trafik ve Güvenlik İdaresi’ne (NHTSA) yaptı. Bu karar 2023 model Tesla Model 3‘leri ve 2020 ila 2023 model Tesla Model Y’leri kapsıyor.

Şirket tarafından NHTSA’ya gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bazı nadir durumlarda otomobilin arkasındaki stop lambalarından biri veya ikisi kesik kesik yanıp sönebiliyor. Bir yazılım probleminden kaynaklanan bu durum, otomobilin çalıştırılması sırasında bazı sorunlara yol açma potansiyeli taşıyor. Fren lambaları, yedek lambaları ve sinyal lambaları bu durumdan etkilenmiyor.”

Tesla bu sorunu bir yazılım güncellemesiyle düzeltecek. Şirket bu sorun nedeniyle herhangi bir kaza veya yaralanma gerçekleşmediğini belirtti. Tesla’nın sorundan ekim ayının sonları itibarıyla haberdar olduğu ifade edildi. Şirket kısa bir süre önce hava yastığı sorunu nedeniyle 30 bin adet Model X’i de geri çağırmıştı.

Tesla Model 3 ve Y öncesinde başka araçlarda da sorunlarla karşılaştı

Tesla Model 3 ve Y’lerin geri çağırılmasına çok şaşırmamak gerekiyor. Şirket ABD’de bir süre önce 40 bin 186 Model S ve X’leri araç çukura girdiğinde direksiyon yardımını devredışı bırakan yazılım problemi nedeniyle geri çağırmıştı. Şirket bundan önce de pencerelerinde sorun olan 1 milyondan fazla otomobilin geri getirilmesini istemişti.

İLGİLİ HABERLER