Ulaşım

Tesla Model 3 Performance 3.5 saniye içinde 97 kilometre hıza ulaşacak

Tesla Model 3 Performance 3.5 saniye içinde 97 kilometre hıza ulaşacak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
tesla model 3 performance
Tesla Model 3 Performance versiyonu şirketin CEO’su Elon Musk tarafından duyuruldu

Tesla CEO’su Elon Musk, üretimi oldukça yavaş biçimde ilerleyen Model 3’ün Performance versiyonunu Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu. Dört çekerli (AWD) olan Tesla Model 3 Performance, standart versiyona kıyasla hız ve menzil konusunda hatırı sayılır bir artış vadediyor. Şirket Performance versiyonunun yanı sıra tamamen dört çekerli bir versiyon üstünde de çalışıyor.

Performance versiyonunda çift motorlu bir aksam kullanan Tesla, aracın hem önüne hem de arkasına bir motor yerleştiriyor. Bu motorlardan biri performansa diğeri ise uzun menzile odaklanıyor. İki motordan biri arızalansa bile, diğeri otomobilin yola devam etmesi için yeterli oluyor.

Musk’ın verdiği bilgiye göre, Model 3’ün yeni versiyonu, 0’dan 97 kilometre hıza 3.5 saniye içinde çıkacak. Standart versiyonda söz konusu süre 5.1 saniye olarak açıklanmıştı. Maksimum hız 225 kilometreden 250 kilometreye çıkarken, çift motorlu Performance versiyonu tek bir şarjla 500 kilometre yol gidebilecek. Söz konusu menzil, standart versiyonun menziline kıyasla 152 kilometre daha fazla.

Tesla Model 3 Performance versiyonu özel lastikler ve siyah ile beyazın hakim olduğu bir iç mekan tasarımıyla gelecek. Otomobile sahip olmak isteyenlerin 78 bin dolar ödemesi gerekecek. Ayrıca Autopilot sistemi için de ekstra bir ücret talep edilirken, dileyenlerin 5 bin dolar ödeyerek standart Model 3’e AWD motoru ekleyebileceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER