Ulaşım

Tesla mağazalarının büyük kısmını kapatacak, satışları internete taşıyacak

tesla

Tesla satış stratejisinde değişikliğe giderek fiziksel satış mağazalarının büyük kısmını kapatma kararı aldı. Şirket sadece trafik yoğunluğu yüksek bazı noktalardaki mağazalarını “galeri” olarak açık tutacak. Mağazaların kapatılması sayesinde otomobillerin fiyatlarının ortalama yüzde 6 oranında ucuzlayabileceği ifade edildi.

Mağazalarını kapatırken servis operasyonunu geliştirmeye odaklanacak olan şirket, müşterilerine aradıkları gün hatta aradıkları saat içinde teknik destek sunmayı hedefliyor. Bu doğrultuda müşterilerinin servis noktasına gelmesini beklemeyecek olan şirket, doğrudan müşterilerine gidecek.

Fiziksel satış mağazalarının kapatılacak olması, Tesla’nın bazı çalışanlarıyla yollarını ayıracağı anlamına geliyor. Medya mensuplarına konuşan şirketin CEO’su Elon Musk, bazı mağazalarımızı kapatacağımız için çalışan sayımız da azalacak. Mağazaların kapatılması nedeniyle test sürüşü yapamayacak olan müşterilerini de düşünen şirket, yeni otomobil satın alanlara 7 gün içinde veya 1600 kilometrelik sürüşün ardından araçlarını iade etme imkanı verecek.

Elon Musk, Tesla çalışanlarına gönderdiği bir e-postayla gerçekleştirilecek işten çıkarmalar hakkında bilgi verdi. CNBC tarafından yayınlanan e-postada, söz konusu kararın kolay alınmadığı, ancak şirketin otomobillerini daha erişilebilir kılmak için gerekli olduğu ifade edildi. Musk, satış ve pazarlama ekiplerinin değerlendirilmesine önümüzdeki haftalarda başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER