Ulaşım

Tesla kamyonet hazırlıklarına Model Y’yi tamamladıktan sonra başlayacak

tesla kamyonetTesla’nın elektrikli araç portföyünü farklı kategorilerden araçlarla genişletmeyi istediği sır değil. Bu amaç doğrultusunda kısa süre önce Tesla Semi adını taşıyan ilk elektrikli kamyonunu tanıtan şirket, bir yandan da elektrikli bir kamyonet üretmeyi planlıyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla Tesla kamyonet için çalışmaya başlamayı hedefledikleri zamanı açıkladı.

Musk, şirket olarak ajandalarında önceliğin Model Y olarak anılan “crossover” araçta olduğunu belirtti. Model Y’yi 2019 veya 2020’de hazır hâle getirmeyi istediklerini söyleyen Musk, sonrasında sıranın elektrikli kamyonete geleceğini ifade etti.

Elon Musk’ın sözü şirketin yol haritasını ortaya koysa da, bunun yüzde 100 güvenilir olmadığını unutmamak gerekiyor. Tesla daha önce de 2017’de Model 3 sevkiyatlarının büyük ölçüde başlayacağını açıklamış, ancak üretimde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bu sözünü tutamamıştı. Yine de, Musk’ın açıklamaları şirketin planlarını aydınlatması bakımından önem taşıyor.

Tesla kamyonet üretiminin dışında mevcut araçlarını da geliştirmeyi planlıyor

Tesla kamyonet üretimi dışında mevcut araçları için de yeni özellikler planlıyor. Musk, Tesla’nın mevcut araçlarına eklenebilecek bazı özellikler hakkında da konuştu. İnsanların gittikleri yere sağsalim vardıklarının ailelerine Tesla tarafından otomatik olarak aktarılabileceğini belirten Musk, araç üstü kameraların yolu kaydedecek kameralar olarak kullanılabileceğine dair bir fikri de beğendi. İşaret tanıma ve arabanın ışıklarını müziğe göre değiştiren “Disko Modu” da Tesla CEO’sunun dikkatini çeken özellikler oldu. Ancak şirketin 2018’deki önceliğinin Autopilot özelliğini daha fazla araca getirmek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER