Ulaşım

Tesla Cybetruck’ın geniş ölçekli üretimi için tarih verdi

tesla cybertruck

Tesla Cybertruck adını taşıyan elektrikli kamyonetinin üretimine başlamak için sonunda tarih verdi. Reuters’ın haberine göre, 2023’ün sonları itibarıyla Cybertruck üretimi için çarklar dönecek. Bunun Tesla’nın açıkladığı ilk tarihin neredeyse iki yıl sonrası olduğunu belirtmek gerekiyor.

Cybertruck’ın duyurusu 2019’da yapılmış, tanıtım etkinliğinde kamyonetin üretiminin 2021’de başlayacağı belirtilmişti. Bu tarih gelip geçerken; Tesla CEO’su Elon Musk, ilk siparişlerin teslimatı için 2022 yazını işaret etmişti. Reuters’ın iki farklı kaynağa dayandırdığı haberine göre, Tesla’da Cybertruck’ın geniş ölçekli üretimin başlaması için 2023’ün sonları konuşuluyor.

Potansiyel alıcılar, otomobil için 100 dolar ödeyerek rezervasyon yaptırmıştı. İsimlerini listeye ekleyenlerin bekleyişi devam ediyor. Reuters’ın haberi, bu bekleyişin tahmin edilenden daha uzun süreceğini gösteriyor.

Tesla Cybertruck için henüz fiyat açıklamadı

Tesla Cybertruck’ın nihai fiyatını henüz açıklamış değil. Buna ek olarak, teslimatlar başladığında Cybertruck’ta ne gibi özelliklerin sunulacağı da belirsizliğini koruyor. 2019’da duyuru yapıldığında Cybertruck’ın fiyatının 40 bin dolar civarında olacağı belirtilmişti. Ancak aradan geçen dönemde artan enflasyon nedeniyle Cybertruck’ın da daha yüksek bir fiyattan satılması muhtemel görünüyor. Şirket son iki yıldır elektrikli otomobil fiyatlarını aralıklarla artırıyor. Bu da Cybertruck için fiyat artışı ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Tesla Cybertruck üretiminin gecikmesini CEO Elon Musk küresel ölçekte yaşanan parça tedariği sıkıntısına bağlamıştı. Bu tarz sıkıntılarla boğuşan tek otomobil üreticisinin Tesla olmadığını da belirtmek gerekiyor. Pek çok otomotiv şirketi, pandeminin başlangıcından bu yana benzer sorunlarla mücadele ediyor.

İLGİLİ HABERLER