Ulaşım

Tesla elektrikli ATV Cyberquad’ın çocuk versiyonunu duyurdu

tesla cyberquad

Tesla, Cyberquad isimli elektrikli ATV’sinin çocuklar için geliştirilen özel versiyonunu duyurdu. Tesla’nın internet sitesinden sipariş edilebilen Cyberquad için 1900 dolar ödemek gerekiyor. Ürünün teslimatının ise iki ila dört hafta içinde başlayacağı belirtiliyor.

Cyberquad ATV’nin büyükler için geliştirilen versiyonu iki yıldan uzun bir süre önce elektrikli kamyonet Cybertruck ile birlikte tanıtılmıştı. Cyberquad’ın henüz sahiplerine ulaştırılmadığını hatırlatmakta fayda var.

8 yaş ve üstündeki çocukların sürebileceği yeni Cyberquad, çelik bir çerçeve ve minderli bir oturma bölümüne sahip. Ayarlanabilir süspansiyon ve arka disk fren sistemi de ATV’nin özellikleri arasında yer alıyor. LED aydınlatma çubukları bulunan çocuk Cyberquad’ı ile saatte 16 kilometre hıza ulaşabiliyor. Batarya ise 24 kilometrelik bir menzil sunuyor.

Cyberquad’ın çocuk versiyonunda saatte 8 kilometre, 16 kilometre ve geriye doğru 8 kilometre olmak üzere üç hız ayarı bulunuyor. Tesla’dan verilen bilgiye göre, ATV’yi şarj etmek için 5 saat gerekiyor. Bataryanın menzili ise sürücünün kilosuna, sürüşün yapıldığı araziye ve hız ayarına göre değişebiliyor.

Tesla Cyberquad for Kids ilk etapta sadece ABD’de satılacak. Şirket, ATV’nin yıl sona ermeden teslim edilebileceği konusunda garanti vermiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER