Ulaşım

Tesla çalışanlarının yüzde 9’uyla yollarını ayırıyor

tesla redwood

teslaTesla şu an için en yeni otomobili Model 3’ün üretim hacminde istediği seviyeye ulaşabilmiş değil. Üretimde yaşanan gecikmeler nedeniyle Model 3 için sipariş verenlerden bazıları siparişlerini iptal etmişti. Model 3 siparişlerindeki gecikmenin etkisi, şirketin ilk çeyrek sonuçlarıyla daha net biçimde görülüyor.

İlk çeyrek sonuçlarının açıklandığı toplantıda organizasyonda bir yeniden yapılanmanın yolda olduğunu belirten şirketin CEO’su Elon Musk, sonunda beklenen detayları açıkladı. Şirket çalışanlarına gönderdiği e-postayı Twitter aracılığıyla kamuoyuyla da paylaştı. Musk, çalışanlarının yüzde 9’luk kısmıyla yollarını ayıracaklarını belirtti.

Musk, söz konusu e-postada şirketin agresif biçimde büyüdüğünü ve bu büyümenin de bazı pozisyonlarda ikiliğe yol açtığını dile getirdi. CEO, yapılacak işten çıkarmalarla maliyetlerin azalacağını ve şirketin kâr edeceğini belirtti. Kesintilerin tamamen maaşlı çalışanlarda gerçekleştirileceğini söyleyen Musk, üretim ortaklarının iş gücü kesintilerinden etkilenmeyeceğini ve böylelikle Model 3 üretiminde belirlenen hedeflere ulaşılabileceğini ifade etti.

Musk çalışanlara gönderdiği e-postada başka bir haber daha verdi ve Tesla’nın güneş enerjisi ürünlerinin satışı için Home Depot ile yaptığı anlaşmanın sona erdiğini duyurdu. Söz konusu anlaşma, geçtiğimiz şubat ayında açıklanmıştı. Musk, ürünlerin satışının şirketin çevrimiçi ve fiziksel mağazalarında süreceğini belirtti.

2017’nin sonu itibarıyla Tesla’nın bünyesindeki çalışan sayısı 37 bin seviyesindeydi. Çalışan sayısını her yıl yüzde 15 oranında artıran şirket, gerçekleştirilecek kesintiye rağmen, 2017’nin sonundakinden daha fazla çalışana sahip olacak. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde resmen operasyona başlayacak olan şirket, bunun için gerekli adımları atmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER