Ulaşım

Tesla Berlin fabrikasında gelecek ay üretime başlayabilir

tesla berlin

Tesla, Almanya’nın Berlin şehrinde inşa ettiği Gigafactory isimli fabrikasında yakında üretime başlayabilir. Bloomberg’in haberine göre, şirketin CEO’su Elon Musk fabrikada Model Y üretimi için çarkların kasım veya aralık ayından itibaren dönebileceğini belirtti. Musk, temel problemin üretimi sağlıklı seviyelere çıkarmak olduğunu dile getirdi.

Musk’a göre, fabrikada haftada 5 ila 10 bin otomobil üretilebilir. Ancak bunun için 2022’nin sonuna kadar beklemek gerekecek. Almanya’daki batarya fabrikası hazır hâle gelene kadar otomobillere yerleştirilecek bataryaların Çin’den getirileceği söyleniyor. Kısacası bu fabrikanın Tesla’nın bilançolarına etkisi uzun vadede görülecek.

Fabrikanın çevreye etkileri nedeniyle açılan dava da hâlâ devam ediyor. Bu davanın kamusal danışma sürecinin 14 Ekim itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Yetkililerin nihai onayı vermemesi veya daha fazla taviz istemesi ihtimaller arasında yer alıyor.

Tesla Berlin fabrikasının çevresel etkilerini dengelemek için bazı sözler vermişti. Şirket inşaat sırasında kesilenden daha fazla ağaç dikeceğini ve su kullanımını minimize edeceğini açıklamıştı. Bunun yetkilileri memnun etmeye yetip yetmeyeceğini görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER