Teknoloji

Tenor iOS 12 ile birlikte kamera içinde çıkartmalar sunmaya başlıyor

tenor ios 12

Popüler GIF platformu Tenor, bu yılın mart ayında Google tarafından satın alınmıştı. Google çatısı altındayken de iOS kullanıcılarına hizmet vermeyi sürdüren platform, en yeni iOS sürümüyle birlikte bazı yeni özelliklere de kavuştu. Tenor iOS 12 ile birlikte iPhone’un kamera platformuna entegre olarak Mesajlar uygulaması üzerinden fotoğraf ve videolara çıkartma ekleme imkanı sunuyor. Söz konusu özellik, Instagram’daki hikayelere çıkartma eklenebilmesine veya Giphy’nin sunduğu artırılmış gerçeklik (AR) çıkartmalarına bir hayli benziyor.

Bu yeni özellik çerçevesinde Tenor kullanıcıları anahtar kelimelerle veya daha önceden belirlenmiş ifade kategorileriyle çıkartma araması yapabiliyor. Önceden belirlenmiş kategoriler “öpücük” veya “merhaba” gibi isimler taşıyor. Çıkartma seçimin yapılmasının ardından canlı kamera görüntüsünün üzerine sürüklenip bırakılabiliyor.

Tenor ile fotoğraf ve videolarına çıkartma eklemek isteyenlerin önce Tenor’un GIF Keyboard uygulamasını cihazlarına indirmesi ve ardından da iOS’in Mesajlar uygulaması üzerinden kamerayı başlatmaları gerekiyor. Ekranın sol alt köşesindeki yıldız ikonuna dokunulduğunda ise açılan seçenekler arasından GIF Keyboard ikonu seçiliyor. Böylelikle arama ekranına ulaşılmış oluyor.

Tenor iOS 12 ile birlikte sunduğu kamera çıkartmalarıyla fotoğraflarını ve videolarını biraz daha renklendirmek isteyen iPhone sahiplerine alternatif bir yol sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER