EğlenceManşetler

Tencent Clash of Clans yapımcısı Supercell’i satın alıyor

tencent clash of clansPopüler mesajlaşma platformu WeChat ve internet portalı QQ’nun sahibi olan Çinli şirket Tencent, popüler mobil oyunlardan Clash of Clans’in geliştiricisi Supercell’in çoğunluk hisselerini Japon mobil operatörü Softbank’ten satın aldı. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Tencent Supercell için Softbank’e 8 milyar doları aşkın bir rakam ödedi. Bu miktarın Supercell’in piyasa değerini 10 milyar doların üstüne taşıması öngörülüyor.

Japon mobil operatörü, 2013’te Supercell’in yüzde 51 hissesi için 1.5 milyar dolar ödemişti. Şirket, daha sonra Clash of Clans yapımcısındaki payını yüzde 73’e çıkarmıştı.

Softbank, ABD’nin en büyük dördüncü mobil operatörü konumundaki Sprint’i satın aldıktan sonra önemli bir borç yükü altına girmişti. Supercell hisselerinin Tencent’e satılmasında bu yükü azaltma isteğinin etkili olduğu düşünülüyor. Şirket, daha önce de 7.9 milyar dolar değerinde Alibaba hissesi satacağını açıklamıştı.

Tencent Clash of Clans ile oyun pazarında yerini sağlamlaştırıyor

Tencent Clash of Clans ile oyun pazarındaki varlığını biraz daha görünür kılıyor. League of Legends yapımcısı Riot Games’in sahibi olan şirket, Clash of Clans ile mobil alanın en çok gelir getiren oyununu da portföyüne ekliyor. Masaüstünde ise söz konusu unvan Clash of Clans’in elinde bulunuyor. Boom Beach, Clash Royale ve Hay Day gibi popüler oyunlar da Supercell imzası taşıyor. Bu oyunlar da şirkete kayda değer miktarda gelir sağlıyor.

Softbank ve Tencent arasındaki anlaşmanın detaylarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER