Eğlence

Telltale Games The Walking Dead’in son sezonunun satışını durdurdu

the walking dead telltale games

Telltale Games The Walking Dead‘in son sezonunun satışını durdurdu. Oyunun GoG sayfasında yer alan bilgiye göre, Telltale satışların geçici bir süre için durdurulmasını talep etti. Oyun hâlihazırda Steam veya konsol üzerinden de satın alınamıyor.

Telltale Games, geçtiğimiz hafta ani bir kararla 250 çalışanını işten çıkarmış ve bunun “kapsamlı stüdyo kapanışı” çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtmişti. İşten çıkarılanlara tazminatlarını vermeyen şirkette sadece yönetim kuruluna ve iş ortaklarına olan sorumlulukların yerine getirilmesi için 25 kişilik küçük bir çalışan grubu kalmıştı.

The Walking Dead‘in son sezonunun satışının durdurulmasıyla ilgili olarak şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Üçüncü ve dördüncü bölümlerin prodüksiyonlarını devrederek sezonu tamamlamak adına bir yol bulmaya yönelik çalışmalarımız hâlâ devam ediyor. Bu çalışmaların sonuçları final sezonunun ne zaman ve nasıl mağazalara geri döneceğini gösterecek. Hafta sona ermeden bu konuda somut bir açıklama yapmayı umuyoruz. Yaşattığımız sıkıntı için özür dileriz.”

Telltale Games projelerinin büyük kısmını rafa kaldırsa da, The Walking Dead macerasının geçtiğimiz ay itibarıyla başlayan final sezonunun akıbeti belirsizlik içine girmişti. İşten çıkarılan bazı Telltale çalışanları şirketin prodüksiyonu tamamlamasının mümkün olmadığını belirtse de, Telltale potansiyel iş ortaklarının macerayı tamamlamak için yardım etmeye istekli olduğunu açıklamıştı.

Telltale Games için The Walking Dead macerasını tamamlamak en büyük öncelik hâline gelmiş durumda. Ancak şirketin eski çalışanlarına haklarını vermek yerine oyuna odaklanması, bazı tepkileri de beraberinde getirmişti.

İLGİLİ HABERLER