Eğlence

The Walking Dead’in stüdyosu Telltale Games’te büyük çaplı işten çıkarma

the walking dead telltale games
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

The Walking DeadThe Wolf Among Us ve Batman: The Enemy Within gibi efsanevi macera oyunlarının yaratıcısı olan Telltale Games, “büyük stüdyo kapanışı” olarak nitelendirdiği olayın bir parçası olarak 250 kadar çalışanı işten çıkardı.

The Verge sitesinin farklı kaynaklardan aldığı haberlere göre, çalışanlara tazminat ödenmeden yol verildi.

Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Telltale Games’in başa çıkılmaz güçlüklerle geçen bir yılın ardından büyük bir stüdyo kapanışına başlamak gibi zor kararı aldığı kaydedildi. Şirketin çalışanlarının büyük bir kısmı dün sabah itibarıyla işten çıkarıldı.

Telltale Games, 25 gibi küçük bir çalışan grubunu bünyesinde tutmaya devam ediyor. Geride kalan çalışanların, şirketin yönetim kuruluna ve iş ortaklarına karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla kaldığı da kaydedildi.

Telltale’ın ödüllü serisi The Walking Dead‘in final sezonu geçen ay başlamıştı. İkinci bölümün de gelecek hafta çıkması bekleniyordu. Bir kaynağa göre, çalışanlara işten çıkarma duyurusu yapıldıktan sonra kabaca 30 dakika içinde binadan ayrılmaları istendi.

Telltale daha önce de The Wolf Among Us‘ın ikinci sezonunu ve Netflix’in popüler dizilerinden Stranger Things‘i temel alan bir oyunun duyurusunu yapmıştı. Şirket bu projelerin durumuyla ilgili bilgi vermedi. Ne var ki, gelecekleri pek parlak görünmüyor.

Eski bir baş senarist, Twitter hesabı üzerinden Wolf’un tümünü gösteremeyecekleri için üzgün olduğu şeklinde mesaj attı.

İşten çıkarmaların birkaç ay öncesinde, Telltale’ın kötü yönetimin batağına sağlandığı, çalışanların sürekli fazla mesaiye mecbur bırakıldığı haberleri çıkmıştı.

Bir zamanlar Game of Thrones ve Minecraft gibi simgesel markalarla çalışan ve sektörün göz bebeği olan Telltale, hızlı biçimde yoldan çıkmaya başladı. Haziran ayında kurucu ve eski CEO Kevin Bruner, şirketi finansal zararlarının karşılanması amacıyla mahkemeye vermişti. Telltale da bu davayı değersiz ve zaten finansal sıkıntı altında olan bir şirketten intikam alma girişimi olarak nitelendirmişti.

Bruner, konuyla ilgili olarak kişisel sitesinde dün bir yazı kaleme aldı. “Telltale’ın kapanışı” başlıklı yazıda, sevdikleri stüdyodaki işlerini kaybeden kişiler için çok üzüldüğünü söyledi. Aynı zamanda hiç kimsenin aklına gelmeyen çılgın fikirler geliştiren bir stüdyonun kaybından dolayı da üzüntü duyduğunu sözlerine ekledi.

Telltale ilk kez işten çıkarma girişiminde bulunmuyor. Geçtiğimiz kasım ayında da şirket 90 kadar çalışanını işten çıkarmıştı. Bu, iş gücünün yüzde 25’lik kısmına denk geliyordu.

Telltale Games CEO Pete Hawley, kendileri için inanılmaz derecede zor bir yıl olduğunu, şirketi yeni bir yola sokmak için çalıştıklarını söyledi. Ne yazık ki, varmaları gereken noktaya varmakta geciktiklerini de dile getirdi.

Hawley, bu yıl içinde en iyi içeriklerinden bazılarını çıkardıklarını ve hatırı sayılır miktarda geri dönüş topladıklarını söyledi. Ancak bunun satışlara yansımadığını da vurguladı. Arkadaşlarının ayrılmasına çok üzüldüklerini, ancak onların sayesinde hikâye anlatma noktasındaki ünlerinin oyun sektörü geneline yayılacağını da dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER