Teknoloji

Telegram CEO’sundan Premium paket için beklenen açıklama geldi

Telegram’ın Telegram Premium adını taşıyan ücretli bir paket üstünde çalıştığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Konuyla ilgili doğrulama nihayet geldi. Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, yeni paketin kullanıcılarla buluşacağını açıkladı.

Telegram’ın Premium paketi haziran ayı sona ermeden kullanıma sunulacak. Şirket mevcut özelliklerin tamamını ücretsiz sunmaya devam edecek. Buna ek olarak, ücretsiz pakete de yeni özellikler eklenecek.

Durov, Premium ile kullanıcılara ekstra özellikler, hız ve kaynak sunulacağını belirtti. Buna ek olarak, Premium paketle kullanıcıların şirkete destek olabileceğinin altını çizen Telegram’ın CEO’su, yeni özelliklerin de ilk kez Premium kullanıcıları tarafından deneneceğini belirtti.

Telegram Premium’a abone olmayanlar da Premium’un bazı özelliklerinden dolaylı olarak faydalanabilecek. Örneğin, Premium kullanıcıları tarafından gönderilen çok büyük belgeler, medya içerikleri ve çıkartmalar tüm Telegram kullanıcıları tarafından görüntülenebilecek ve açılabilecek.

Telegram Premium için beklenen açıklamayı yapan Durov, herkese açık kanallarda reklam gösterimi için yapılan testlerin öngörülenden iyi geçtiğini de duyurdu. Durov, buna rağmen, önceliklerinin reklam verenlerden ziyade kullanıcıları tarafından fonlanmak olduğunu hatırlatmayı ihmal etmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER