Teknoloji

Telegram Premium hizmetinin işaretleri beta sürümünde görüldü

telegram premium

Telegram, popüler mesajlaşma uygulamasının gelir getirmeye başlaması için başka bir yolu deniyor gibi görünüyor. Telegram’ın iOS uygulamasının beta test kullanıcıları, 8.7.2 sürümünde yeni şeyler fark etti. Bunlar, yalnızca “Telegram Premium’a abone olarak” açabileceğiniz yeni bir çıkartma seti ve tepki emojisiydi.

Telegram Premium, henüz faaliyete geçmedi. Ancak şu anda, Telegram’ın TestFlight derlemelerine ve Test Sunucusuna erişimi olan kullanıcılar, birbirlerine patlayan kalp ve uçan hayalet gibi tepkileri gönderebiliyor. Öyle görünüyor ki, bu mesajların alıcıları da onları görmek için Telegram Premium’a ihtiyaç duyacak. Abone olmayan bir kişiye üzgün bir ördek gönderirseniz, bunu görmek için Premium’a kaydolmalarına yönelik bir uyarı görecekler.

Premium’un fiyatının ne olacağı veya ne zaman çıkacağı ya da diğer hangi özelliklerin bu aboneliğin bir parçası olabileceği hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak böyle bir aboneliğin gelişi uzun zamandır bekleniyordu. Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, 2020’nin sonlarında WhatsApp gibi satılmamak veya diğer birçok mesajlaşma uygulaması gibi kaybolmamak için, “Telegram, gelecek yıldan itibaren gelir getirmeye başlayacak” demişti. Platform, büyük kanallarında reklam göstermek için bir plan yaptı ve iş ekipleri veya uzman kullanıcılar için bir bedeli olacak bazı yeni özellikler ekleyeceğini söyledi.

Ayrıca Durov 2020’de, Telegram’ın ücretsiz olan tüm bölümlerinin ve özel mesajlaşmaya ayrılmış tüm bölümlerinin ücretsiz kalacağına söz vermişti. Mesajlaşma uygulamalarından para kazanmanın yolu, arkadaşlar arasındaki sohbetlerin ortasına girmek değil, kullanıcıların uygulama içinde ve uygulamayla yapacakları başka şeyler bulmaktır. WeChat tarzı süper uygulama fikrinin bu kadar popüler olmasının nedeni de budur. Ayrıca Telegram canlı yayın, sohbet robotları, kripto para birimi ve daha fazlasını kapsayacak şekilde genişledikçe, para kazanmanın yollarını bulmaya devam etmesi muhtemel görünüyor.

Platformunda 500 milyondan fazla kullanıcısı olan Telegram’ın,  Durov’un her zaman olmak istediğini söylediği başa baş iş haline gelmesi için, yalnızca küçük bir yüzdeyi abone olmaya ikna etmesi yeterli olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER