Manşetler

Telegram Premium planının özellikleri belli oldu

telegram ücretli abonelik

Anında mesajlaşma imkanı sunan uygulamaların sayısı oldukça fazla. Dolayısıyla bu uygulamaların rekabette aradan sıyrılması için ekstra özellikler sunması gerekiyor. Meta gibi büyük bir yapının çatısı altında olan WhatsApp için bu işler daha kolay olsa da, Telegram gibi servislerin bu tarz özellikleri hazırlaması ve sunması için gerekli finansal ortamı oluşturması kolay olmayabiliyor. Bunun için yüzünü kullanıcılarına çeviren Telegram Premium paketiyle bazı özellikleri kullanıcılarına belli bir ücret karşılığında sunmaya başlıyor.

Telegram’dan yapılan açıklamalarda, Premium’un kullanıcılardan gelen talepleri daha iyi yerine getirmek amacıyla hayata geçirildiğine dikkat çekilirken; kullanıcıların servise mali destek sunma isteğine de böylelikle karşılık verildiği belirtildi. Ekstra özelliklerin sunumunu mali açıdan uygun bir yolda yapmakta sıkıntı çeken şirket, tamamen ücretli bir yapıya geçerek mevcut kullanıcılarını da mağdur etmek istememişti.

Telegram’ın orta yolu bulması pek de zor olmadı. Kullanıcılarına mevcut özelliklerini ücretsiz sunmaya devam edecek olan platform, yeni özelliklerini ise öncelikle Premium kullanıcılarıyla buluşturacak ve bazılarını sadece Premium kullanıcılarına özgü tutacak. Bu noktada Telegram’ın tüm kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam edeceğini de belirtmekte fayda var.

telegram premiumTelegram Premium’un mevcut ücretsiz hizmetin eklentisi olduğu söylenebilir. Premium pakette kullanıcılar 500 yerine 1000 kanalı takip edebilecek, 20 adet sohbet klasörü oluşturabilecek ve bunların her birine 200 sohbet kaydı ekleyebilecek. Özel çıkartmalar da Premium deneyiminin parçası olacak. Reklamlar ise Premium deneyiminden çıkarılacak.

Telegram Premium paketinde sunulacak özellikler şirket tarafında şu şekilde anlatılıyor:

  • 4 GB yüklemeler: Herhangi bir kullanıcı, her biri 2 GB’a kadar olan büyük dosyaları ve medyayı yükleyebilir ve Telegram Bulut’da ücretsiz olarak sınırsız depolamanın keyfini çıkarabilir. Telegram Premium ile aboneler artık -4 saatlik 1080p video veya 18 günlük yüksek kaliteli ses için yeterli- 4 GB boyutunda dosyalar gönderebilecekler. Tüm Telegram kullanıcıları, Telegram Premium’a abone olup olmadıklarına bakılmaksızın bu ekstra büyük belgeleri indirebilirler.
  • Daha hızlı indirmeler: Premium aboneler medya ve dosyaları mümkün olan en yüksek hızda indirebilir. Sınırsız bulut depolamanızdaki her şeye ağınızın yetişebildiği kadar hızlı erişebilirsiniz.
  • İki katı sınırlar: Premium kullanıcılar, uygulamadaki hemen hemen her şey için artırılmış sınırlar edinir. Premium ile 1000 kanalı takip edebilir, her biri 200 sohbet içeren 20 sohbet klasörü oluşturabilir, herhangi bir Telegram uygulamasına dördüncü hesabı ekleyebilir, ana listede 10 sohbeti sabitleyebilir ve 10 favori çıkartmaya kadar kaydedebilir. Ayrıca daha uzun bir hakkında yazısı yazabilir ve içine bir bağlantı ekleyebilirsiniz. Benzer şekilde Premium, medya başlıklarına daha fazla karakter eklenmesine izin verir. 400 favori GIF ile herhangi bir mesaja yanıt vermenin doğru yolunu bulmak daha kolay olacaktır. Son olarak, Premium kullanıcılar 20 adede kadar genel t.me bağlantısı rezerve edebilir, bu da oluşturduğunuz herhangi bir grubu veya kanalı kısa ve özlü bir bağlantıyla öne çıkarır.
  • Sesten metne: Dinlemek istemediğiniz, ancak ne yazdığını görmek istediğiniz zamanlarda sesli mesajlar metne dönüştürülebilir. Geliştirmeye yardımcı olmak için çeviri yazılarını oylandırabilirsiniz.
  • Benzersiz çıkartmalar: Artık düzinelerce çıkartmada, Premium kullanıcıların herhangi bir sohbette gönderebilecekleri, tüm kullanıcılar tarafından görülebilen ekstra duygu ve etkileyici efektler ekleyebilecekleri etkileyici tam ekran animasyonlar var. Bu premium çıkartma koleksiyonu, Telegram sanatçıları tarafından aylık olarak güncellenecektir.
  • Benzersiz tepkiler: Premium kullanıcılar ayrıca, 👌😍❤️‍🔥💯 (ve yeni favoriler 🤡🌭🐳) gibi 10’dan fazla yeni ifade ile mesajlara tepki vermenin daha fazla yolunun kilidini açar.
  • Sohbet yönetimi: Telegram Premium, uygulamanın her zaman özel bir klasörde veya örneğin Tüm Sohbetler yerine Okunmamış üzerinden açılması için varsayılan sohbet klasörünüzü değiştirmek gibi sohbet listenizi düzenleyebileceğiniz yeni araçlar içeriyor.
  • Hareketli profil resimleri: Premium kullanıcıların profil videoları uygulama genelinde sohbetlerde ve sohbet listesi de dahil herkeste canlandırılacak. Herkesin yeni görünümünüzü görmesine izin verin veya yaratıcılığınızı benzersiz bir döngü animasyonuyla esnetin.
  • Premium rozetler: Tüm premium kullanıcılar, sohbet listesinde, sohbet başlıklarında ve gruplardaki üye listelerinde adlarının yanında Telegram’ı desteklemeye yardımcı olduklarını ve yeni özellikleri ilk alanlar kulübün bir parçası olduklarını gösteren özel bir rozet alır.
  • Premium uygulama simgeleri: Premium kullanıcıların kişiliklerine veya duvar kağıtlarına daha iyi uyması için Ana Ekranlarına ekleyebilecekleri yeni simgeler mevcuttur. Premium bir yıldız, gece gökyüzü veya turbo uçak arasından seçim yapın.

  • Reklamsız: Bazı ülkelerde, Sponsorlu Mesajlar büyük, genel kanallarda gösterilir. Bu minimalist, gizlilik bilincine sahip reklamlar, Telegram’ın işletme maliyetlerini desteklemeye yardımcı oluyor, ancak artık Telegram Premium abonelerine görünmeyecekler.

Telegram Premium için kullanıcıların aylık 94,99 TL ödemesi gerekecek. Bu fiyatı şimdilik iOS tarafında görsek de, Android tarafında da benzer bir fiyatın uygulanması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER