Teknoloji

Telegram beklenen grup görüntülü görüşme özelliğini nihayet getirdi

telegram hamas
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Telegram içinde grup görüntülü görüşme için süren uzun bekleyiş nihayet sona erdi. Telegram iOS, Android ve masaüstü uygulamalarının en son sürümüyle birlikte kullanıcılar sesli grup sohbetlerini video konferans görüşmelerine dönüştürebiliyor.

Grup görüntülü konuşma sırasında yeni katılımcılar aramaya katılırken bile istediğiniz kişilerin ekranda ortada ve ön planda kalması için seçtiğiniz kişinin video görüntüsünü ekranınıza sabitleme seçeneğiniz bulunuyor. Beklendiği üzere, bir sunum yapmak için veya bir şeyler göstermek istiyorsanız ekranınızı paylaşabilirsiniz. Burada hem kamera akışınızı hem de ekranınızı aynı anda paylaşma seçeneğiniz bulunuyor.

Cuma günü yayınlanan yeni sürümle birlikte gelen grup görüntülü görüşmeleri özelliği, sesli sohbete katılan ilk 30 kişiyle sınırlı tutuluyor. Ancak Telegram bu sayının yakında artabileceğini söylüyor, çünkü son zamanlarda sesli sohbetleri canlı etkinlikleri ve diğer yeni özellikleri destekleyecek şekilde zenginleştiriyor.

Telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar aracılığıyla grup görüntülü görüşmelerine katılabilirsiniz. Tabletler ve bilgisayarlarda Telegram, olan biten her şeyi daha iyi görmenizi sağlamak amacıyla bu cihazların sunduğu ek görüntüleme alanından yararlanacaktır. Özellikle tabletlerde, hem video katılımcıları ızgarası hem de görüşmedeki herkesin bir listesini içeren bölünmüş ekran görünümü görmek için bir yan paneli açabilirsiniz.

Telegram grup görüntülü görüşme özelliğini getirmekte geç kaldı

Telegram grup görüntülü görüşme özelliğini çoğu rakibinden daha geç bir zamanda ekledi. Halbuki Nisan 2020’de Telegram, aynı yılın ilerleyen zamanlarında grup video görüşme özelliğini servise ekleyeceğini söylemişti. 2020’nin sonu bu çıkış olmadan geldi ve geçti. Ardından, konuyla ilgili ilk açıklamasından neredeyse tam bir yıl sonra, Telegram CEO’su Pavel Durov, şirketin bu özelliği mayıs ayında yayınlayacağını söyledi. Ne var ki, Telegram  bu son hedefi de kaçırdı. Yine de en sonunda, grup görüntülü görüşme özelliği uygulamaya geldi. Telegram’ın bu yılın başından beri kazandığı kullanıcı sayısı dikkate alındığında, bu mesajlaşma platformu grup görüntülü görüşmeler için uygun bir ortam olabilir.

İLGİLİ HABERLER