Teknoloji

Telegram’ın beklenen grup görüntülü arama özelliği nihayet geliyor

telegram video görüşme

Telegram CEO’su Pavel Durov dün, Telegram’ın iOS sürümünün mayıs ayında grup görüntülü arama özelliğini desteklemek için güncelleneceğini duyurdu. Şirket başlangıçta video görüşmesi özelliğini 2020 yılı içindeki bir noktada mesajlaşma hizmetine eklemeyi planladı, ancak bu özellik hiçbir zaman hayata geçirilmedi. Telegram en azından video görüşmesi tarafında bir yenilik eklemeden 2020’yi bitirmemişti. Ağustos 2020’de uçtan uca şifreli bire bir video görüşmeleri eklenmişti.

Durov’un yeni lansman tarihiyle ilgili duyurusu doğal olarak kişisel Telegram kanalında paylaşıldı. Grup video görüşmelerinin sahip olacağı özelliklerle ilgili olarak şunları yazdı:

Ekran paylaşımı, şifreleme, gürültü engelleme, masaüstü ve tablet desteği – modern bir video konferans aracından bekleyebileceğiniz her şey, ancak Telegram düzeyinde kullanıcı arabirimi, hız ve şifreleme ile.

Telegram zaten bire bir görüntülü görüşmede uçtan uca şifreleme sunuyor, ancak şirket buradaki özelliği açıkça onaylamadı. Mayıs ayında başlayacakları grup video görüşmelerinde de aynısını sunmayı planlayıp planlamadığını zamanla göreceğiz.

Telegram, evden çalışmaya geçişten ve güvenli bir şekilde bağlantıda kalma genel arzusundan yararlanarak pandemi koşullarında önemli ölçüde büyüdü. Şirket, 2018’de 200 milyon olan aylık aktif kullanıcı sayısının Nisan 2020’de 400 milyona ulaştığını duyurmuştu. Daha sonrasında, WhatsApp’ın yenilenen gizlilik sözleşmesi etrafında dönen tartışmalar ve gösterilen tepkiler neticesinde, Telegram’ın kullanıcı sayısı daha da arttı.

Aslında WhatsApp, uçtan uca şifreli grup görüntülü arama özelliğini sunma konusunda için Telegram’ı geride bıraktı. Şirket, grup görüntülü ve sesli görüşme özelliklerini 2018 yılında eklemişti.

İLGİLİ HABERLER