Manşetler

Telefonlar için Windows 10 ön izleme güncellendi, yeni uygulamalar ve Project Spartan geldi

microsoft-windows-10-phone-060215

Microsoft’un Windows 10’un telefonlara özel versiyonunun ön izleme sürümünü yayınlamasının üstünden neredeyse iki ay geçti ve yazılım üreticisi bu versiyon için çeşitli güncellemeler ve yeni özellikler içeren yeni bir sürüm yayınladı.

Başlangıçtaki ön izleme sürümü kısıtlı sayıda cihazda yüklenebilir durumdaydı, ancak yayınlana yeni sürümle birlikte desteklenen telefon sayısı arttı. Listede Lumia 1020, Lumia 920, Lumia 1520 gibi telefonlar da bulunuyor. Lumia 930 gibi saydığımız telefonlar kadar popüler ve hatta bazılarından daha yeni birkaç telefon ise henüz Windows 10 telefon ön izleme sürümünü desteklemiyor.

Microsoft ön izleme sürümüyle birlikte yeni uygulamaları da getiriyor. Güncellenmiş mail, takvim, telefon, mesajlaşma, kişiler ve harita uygulamaları bunlar arasında yer alıyor. Mail ve takvim uygulamaları Microsoft’un Windows 10’un masaüstü versiyonunda test etmekte olduğuyla aynı tabiatta, diğer bir deyişle evrensel nitelik taşıyor. Mail uygulaması şirketin iOS ve Android’deki Outlook uygulamaları gibi özelleştirilebilir hareketleri de destekliyor.

Internet Explorer’ın takipçisi olacak Project Spartan’ın ilk versiyonlarından biri de ön izlemenin yeni sürümünde bulunuyor. Microsoft’tan Gabe Aul, yayınlanan yeni sürümle ilgili olarak Windows Blog’da yayınlanan yazıda Project Spartan’ın geliştirilen yeni işleme motorunu kullandığını, böylelikle modern mobil web ile büyük uyumluluk yakalandığını kaydetti. Ayrıca Okuma Görünümü ve Okuma Listesi’nin erken versiyonları da Project Spartan’ın bu erken aşamadaki sürümünde yer alıyor. Project Spartan henüz varsayılan internet tarayıcısı değil ve bu yeni ön izleme sürümünde IE11 ile yan yana bulunuyor. Ancak bu durum gelecekte değişecek. Spartan adres çubuğunun en üstte yer almasını da içeren yeni bir kullanıcı arayüzü sunuyor.

Eğer bir Windows telefon sahibiyseniz ve Windows 10’un telefonlara özel versiyonunun ön izleme sürümünü yüklemek isterseniz, öncelikle hâlâ çeşitli sorunların yaşanabileceğini söyleyelim. Bunları göze alıyorsanız, yeni güncellemeyi Microsoft’un Windows Insider web sitesi üzerinden indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER