Teknoloji

Teknoblog’dan hızlı inceleme: Apple MacBook Air 11.6 inç – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yaklaşık üç hafta önce düzenlediği “Back to the Mac” etkinliğinin sonundaki sürpriz olan yeni MacBook Air dizüstü bilgisayarlar ABD’nin yanında İngiltere’de de piyasaya çıkmış durumda. Cumhuriyet Bayramı sırasında yapmış olduğumuz İngiltere seyahatinde uğradığımız Apple mağazasında bu yeni MacBook Air’larla tanışma fırsatı bulduk.

İlgimizi çeken ürün 11.6 inç’lik ekrana sahip yeni MacBook Air oldu. Ancak boş bir MacBook Air 11 inç bulmak kolay olmadı, ürün yeni olduğu için mağazadaki tüm test ürünlerinin başında birileri vardı. Neyse ki, boş bir ürün bulduk ve hemen başına geçip siz Teknoblog ziyaretçileri için kısa ve hızlı bir ön incelemeden geçirdik.

Her ne kadar ekran küçük olsa ve bu nedenle klavye alanı da kısıtlı olsa da, Apple hem tam bir QWERTY klavyeye hem de çoklu dokunma destekli bir touchpad’e geniş bir alan ayırmayı ihmal etmemiş. Fotoğrafta da görebileceğiniz gibi dizüstü bilgisayarın altındaki plaka on tane vida ile ana gövdeye sabitlemiş. Dizüstü bilgisayarın içindeki alanın çoğunu batarya kaplıyor. Depolama işi ise flaş belleklere verilmiş durumda. Kalından başlayıp uca doğru incelen tasarım ise yeni MacBook Air’lara ayrı bir hava katmış.

Apple MacBook Air’ın İngiltere’de iki farklı konfigurasyonu satılmakta. 64 GB’lık flaş bellek ve 2 GB RAM’li modelin fiyatı 849 pound, 128 GB’lık flaş bellek ve 2 GB RAM’li modelin fiyatıysa 999 pound olarak belirlenmiş. Her iki konfigurasyonda da Intel Core 2 Duo işlemci bulunuyor. Ayrıca bu ürünle birlikte daha fazla alan isteyenler için MacBook Air SuperDrive veya ethernet üstünden ağa bağlanmayı tercih edenler için USB Ethernet adaptörü de ayrıca satılıyor.

Aşağıdaki galeride MacBook Air 11.6 inç’in fotoğraflarını bulabilirsiniz. Ayrıca Apple mağazalarıyla ilgili Teknoblog.org’da yazdığımız yazıya da buradan ulaşabilirsiniz.

Galeri: Apple MacBook Air 11.6 inç
[nggallery id=436]

İLGİLİ HABERLER