Teknoloji

Tecno Pova 5G tanıtıldı: Dimensity 900 işlemci, 6000 mAh pil

tecno pova 5g

Yılın son günlerinde olmamıza rağmen, yeni telefon duyuruları gelmeye devam ediyor. Gözler önüne çıkan yeni cihazlardan biri de Tecno Pova 5G oldu. Akıllı telefonda Dimensity 900 işlemci bulunurken, dikkat çeken asıl özellik 6000 mAh kapasiteli pil oluyor.

Tecno Pova 5G’nin 6000 mAh kapasiteli pili 18W şarj desteğine sahip. Telefonun 6.9 inç büyüklüğündeki IPS LCD ekranının yenileme hızının 120 Hz olması da göze çarpıyor. Akıllı telefon kutusundan Android 11 üstüne kurulu HiOS 8 platformuyla çıkıyor.

Telefonun çifte dokulu arka panelinde 50 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel makro kamera ve yine 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü eşlik ediyor. 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ise çift LED flaşla destekleniyor.

tecno pova 5gTecno Pova 5G’nin parmak izi tarayıcısı, telefonun kenarındaki güç butonuna entegre edilmiş. Akıllı telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı da mevcut. 6000 mAh kapasiteli pili doldurmak içinse USB-C girişi kullanılıyor.

Tecno Pova 5G için sadece siyah renk seçeneği sunuluyor. Dimensity 900 işlemciye de 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. Depolama alanını microSD kartla genişletmek de mümkün. Akıllı telefonun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER