Teknoloji

TCL XL serisiyle büyük ekran deneyimini yaygınlaştıracak

tcl xl collection 8k
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın en önemli televizyon üreticileri arasında yer alan TCL, yeni ürünlerini CES 2021’de tanıttı. Mini LED teknolojisini Samsung ve LG’den daha önce kullanan şirket, agresif fiyat stratejisini devam ettiriyor. TCL XL serisiyle hem büyük ekran deneyimi hem de 8K çözünürlüğü yaygınlaştırma hedefindeki kararlılığını da gösteriyor.

TCL’den yapılan açıklamada, 2021 model 6 Serisi TCL Roku TV’lerin tamamında 8K çözünürlük sunulacağı belirtildi. Şirket geçtiğimiz yıl çıkan modellerin satışının da devam edeceğini duyurdu. Yeni 6 serisinde TCL’in AiPQ motoru sayesinde 4K çözünürlüklü içerikler daha net ve keskin hâle getirilecek.

8K konusundaki esas problem olarak yerel 8K içeriklerinin azlığı öne çıkıyor. Bu problem de uzun süre boyunca çözülemeyecek gibi görünüyor. Ancak TCL’in girişimi en azından 8k TV fiyatlarını aşağıya çekmeye yönelik bir hamle olarak değerlendirilebilir. 6 Serisi’nin yeni üyelerinin fiyatı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

TCL’in 2021’deki önemli silahlarından birisi de XL Collection olacak. Bu koleksiyonda farklı fiyatlarda ve çözünürlüklerde 85 inç büyüklüğünde TV’ler yer alacak. XL Collection kapsamında 4 Serisi Roku TV ve QLED görüntü kalitesi sunan Roku TV kullanıcılarla buluşacak. 85 inç büyüklüğündeki bu iki televizyon da 4K HDR çözünürlükle gelecek. Koleksiyonun bir diğer üyesi de 85 inçlik Mini LED TV olacak. Bu televizyon da QLED kalitesinde görüntü sunacak. Şirket bu koleksiyonda farklı fiyat kategorilerini kapsayabilmeyi hedefliyor.

TCL XL Collection kapsamında ilk olarak 4 Serisi Roku TV’yi piyasaya çıkaracak. Televizyon bu çeyrekte 1599 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER