Teknoloji

TCL giyilebilir ekranı NxtWear G’yi satışa sunmaya hazırlanıyor

tcl nxtwear g

TCL, MWC 2021’in hemen öncesinde gözlük biçimindeki giyilebilir ekranı NxtWear G’nin temmuz ayında Avustralya’da 899 Avustralya doları (yaklaşık 5936 TL) fiyat etiketiyle satışa çıkacağını ve daha sonra bunu daha fazla ülke pazarının takip edeceğini söyledi. Şirket, bu konsepti birkaç yıldır gösteriyordu ve son olarak bu yılın başlarında düzenlenen sanal CES fuarında sergilemişti.

TCL’in belirttiğine göre, bu yeni giyilebilir ürünü NxtWear G mevcut konfigürasyonunda bir VR veya AR cihazı değil. Bunun yerine, 140 inç ekrana bakma efekti veren iki adet 1080p Micro OLED panel ile mobil cihazınız veya dizüstü bilgisayarınız için harici bir ekran görevi görüyor.

Giyilebilir ekran en yeni MacBook’lar, iPad Pro’lar ve Samsung S21 serisi telefonlar da dahil olmak üzere USB-C DisplayPort işlevselliği sunan telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlarla çalışıyor. Gözlük doğrudan cihazınıza takılır ve içeriği gözünüzün önünde 16:9 ekranda gösterir. Kablo da dahil 130 gr ağırlığa sahip. Çerçevelere stereo hoparlörler yerleştirilmiş, ancak TCL kablosuz kulaklık veya kulaklık kullanmanızı öneriyor.

TCL’in MWC 2021 için diğer duyuruları

TCL’in Mobil Dünya Kongresi için planlanmış diğer küresel duyuruları arasında, akıllı telefonları için geliştirdiği Multi-Screen Collaboration adlı yeni bir ekran paylaşım işlevi de bulunuyor. Bu özellik ilk olarak yalnızca TCL 20 Pro 5G ile çalışacak ve telefon sahiplerinin uyumlu bir Windows 10 dizüstü bilgisayar veya PC ile dosyaları, fotoğrafları, pano içeriğini ve mesajları kablosuz olarak paylaşmasına izin verecek.

Fotoğraflar ve videolar telefondan bir TCL TV’ye de paylaşılabilir. Bu modda, telefon bir izleme dörtgeni görevi görür, böylece oynatılacak görüntüleri veya klipleri seçmek için imleci TV ekranı etrafında hareket ettirebilirsiniz. TCL, özelliğin önümüzdeki aylarda bir yazılım güncellemesi yoluyla 20 Pro 5G’ye geleceğini söylüyor.

tcl Movetime Family Watch 2
TCL Movetime Family Watch 2

Ayrıca TCL çocuklar için yeni bir giyilebilir ürünün ön gösterimini yapıyor. Movetime Family Watch 2, yaşlılar için tasarlanmış 4G özellikli akıllı saatinin çocuklara yönelik bir sürümü niteliğini taşıyor. Sesli ve görüntülü arama ile birlikte 1,54 inç ekrana sahiptir. Gerçek zamanlı konum izleme ve coğrafi sınırlama, IP65 dereceli korumaya sahip gövde ve piliyle yedi güne kadar bekleme süresi gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Bu akıllı saat ağustos ortasından itibaren Avrupa’da 149 avroya satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER