Manşetler

Video: TCL 10 Plus Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

tcl 10 plus kutu açılımı ve ön inceleme

Geçen yıl bu zamanlar kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonu TCL Plex’i duyuran TCL için 2020 yılı daha dolu geçiyor. Bu yılın başından itibaren Plex’in açtığı yoldan ilerleyen farklı modeller görüyoruz. Bunlar da genellikle TCL 10 serisi altında geliyor. İlkbaharda TCL 10L modelini incelemiştik. Şimdilerde piyasaya TCL 10 Plus ve TCL 10 SE modelleri çıktı. Elimize de bu modellerden ilki ulaştı. TCL 10 L kutu açılışı ve kutu içeriği videosuyla orta segment Android telefonunun kutusundan çıkanlara bakıyor, kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ön inceleme niteliğinde olacak şekilde bir tur atıyoruz.

TCL 10 Plus’ın şık bir kutuda geldiğini söyleyebiliriz. Kapağı kaldırdığımızda öncelikle içinde şeffaf kılıf ve hızlı başlangıç kılavuzunun bulunduğu bir zarf çıkıyor. SIM kart yuvası iğnesi de burada bulunuyor. Daha sonra da TCL 10 Plus’ı bir naylon kılıfın içinde görüyoruz. Daha sonra iki adet kutu var. Bunlardan bir tanesinde USB-C kablosu, diğerinde ise şarj adaptörü var. Kutudan kulaklık çıkmıyor. Ancak 3.5mm kulaklık jakı bulunduğu için istediğiniz kulaklığı kullanma konusunda özgürsünüz.

Kurulum birkaç dakikada tamamlanıyor. Bu sırada eski telefonunuzdan veri taşıma işlemini Android’in yerleşik aracını kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda ekran içi parmak izi okuyucusuna parmak izi ekleme ve yüz tanımayı etkinleştirme de kurulum sırasında yerine getirilebilir. Öte yandan duvar kağıdını değiştirme ve benzeri özelleştirme işlemlerini de ilk kurulum sırasında yapabilirsiniz. Bunlara ek olarak sık kullandığınız eli belirterek ekranın alt kenarında bulunan geri ve çoklu görev simgelerinin nasıl yerleştirileceğini seçebilirsiniz. Geri düğmesine kolay erişime öncelik veriliyor.

tcl 10 plus kutu açılımı ve ön inceleme

TCL 10 Plus’ın tasarımına bakacak olursak, üst sınıf Android telefonlarından bazı noktaları aldığını söyleyebiliriz. Her iki kenara kavis yapan ekranı var. AMOLED ekranın varlığı ekran içi parmak izi okuyucusunu da beraberinde getiriyor. Alt ve üst kenarlarda ise çerçeve kalınlığı daha geniş. Bu da onun biraz daha orta segment telefon olmasını anlamamızı sağlıyor. Telefon cam ve plastik birleşimi bir yapıda geliyor. Arka yüzünün mat ve hafif sürtünmeli bir yüzeyi var. Bu, telefonu kullanmayı biraz daha zevkli hâle geliyor. Metal ve cam birleşimi bir telefona göre daha hafif olduğunu ve bunu hissettirdiğini de belirtmeden geçmeyelim.

AMOLED ekranın yeterli bir parlaklığı var. Canlı renkler ve derin siyahlarla üst sınıf telefonları aratmayan bir görsel deneyim sunuyor. HDR10 desteği var ve bu destekten hem YouTube’da hem de Netflix’te yararlanabilirsiniz. Alt kenarda tek bir hoparlör var, ses çıkış şiddeti ise ortalamalarda geziniyor.

Arka tarafta dört adet kamera bulunuyor. Başrolde 48 megapiksel ana kamera var. Bunun yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve makro lens bulunuyor. Bu kamera sistemi 4K video kaydı yapabiliyor. Önde de 16 megapiksel selfie kamerası var. Hem arkadaki kameraların hem de öndeki kameranın performansına çok yakında yayınlayacağımız detaylı inceleme yazısında bakacağız.

Genel performans açısından yorumlarımızı da incelemeye saklayalım. Ancak Snapdragon 660 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı paketin bir orta segment telefondan beklenen performansı sergilediğini başlangıçta söyleyebiliriz. 4500 mAh kapasiteli pil bir günü rahatlıkla çıkarır gibi görünüyor. Pil hakkındaki yorumlarımızı ve Quick Charge 3 desteğinin gerçek hayattaki yansımalarını da incelemeye saklayalım.

TCL 10 Plus’ta Android 10 yüklü geliyor. TCL, Plex’te gösterdiği ve epey üstünde durduğu özelleştirilmiş Android arayüzünde çeşitli değişiklikler yapmış. Öncelikle başlangıçta uygulama çekmecesiz, sadece ana ekranın bulunduğu bir arayüzü tercih edebilirsiniz. Telefonun sol kenarındaki hızlı tuşu çeşitli işlevlere hızlı erişim için atayabilirsiniz. Google uygulamaları da deneyimin başrolünde bulunuyor. Saf Android’den hoşlananlar TCL 10 Plus’ın kullanıcı arayüzünü de iyi bulacaktır.

Çok yakında detaylı bir TCL 10 Plus incelemesi Teknoblog’da olacak. Eğer sorularınız varsa, bunları aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER