Teknoloji

TBMM’den sosyal medya şirketlerine davet

tbmm sosyal medya
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren 5651 sayılı yasayla birlikte sosyal medya şirketlerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmişti. Bu süreçte YouTube, TikTok, LinkedIn ve Facebook gibi şirketler, temsilci atama kararlarını duyurmuştu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Türkiye’deki dijital mecraların temsilcilerinin önümüzdeki hafta Meclis’te ağırlanacağını açıkladı.

Meclis’te gerçekleştirilecek toplantıya temsilicilik açan şirketlerin üyelerinin yanı sıra Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katılacak. Toplantıda WhatsApp’ın gizlilik yönetmeliğiyle ilgili güncelleme kararının ve önümüzdeki süreçte alınacak tedbirlerin değerlendirileceği ifade edildi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman konuyla ilgili olarak TRT Haber’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımızı komisyonumuza çağıracağız. Bununla beraber yine Türkiye’de temsilcilik açan dijital mecraları TBMM’ye çağıracağız. Facebook başta olmak üzere Instagram, LinkedIn, TikTok ve diğer sosyal ağların temsilcilerini burada dinleyeceğiz.”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na davet edilen sosyal medya şirketleri içinde son olarak Facebook temsilci atayacağını duyurmuştu. Reklam yasağı öncesinde temsilci atayacağını açıklayan Facebook, ilkelerine aykırı bir durumun yaşanması durumunda temsilcisini geri çekeceğini belirtmişti. Temsilci atamayan Twitter ve Pinterest gibi platformlara da reklam yasağı gelmişti.

İLGİLİ HABERLER