Teknoloji

Twitter ve Pinterest’e reklam yasağı

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren 5651 sayılı yasa, sosyal medya şirketlerine Türkiye’ye temsilci atama zorunluluğu getirmişti. Pek çok platform ilk başta bu zorunluluğa uymasa da, kademeli olarak uygulanan yaptırımların ardından temsilci atama kararı almıştı. Bu gruba son olarak Facebook katılmıştı. Sosyal medya devi, kararını reklam yasağı yaptırımından bir gün önce duyurmuştu. Henüz Türkiye temsilcisi atamayan Twitter, reklam yasağı yaptırımıyla karşı karşıya kaldı. Bu yasak, mikro blog servisinin Türkiye’den reklam almasını engelliyor.

Twitter ile birlikte Pinterest de temsilci atamadığı için reklam yasağı aldı. Reklam yasağı kararını, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan kişisel Twitter hesabından duyurdu. Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını belirten Sayan; yasağın uygulamasını BTK, BDDK, Merkez Bankası gibi resmi kurumların denetleyeceğinin altını çizdi.

Türkiye temsilcisi atamayan Twitter ve Pinterest için reklam yasağının ardından gelecek yaptırım bant genişliğinin daraltılması olacak. Bant genişliği nisan ayında yüzde 50 oranında daraltılacak. Hâlâ temsilci atanmaması durumunda ise bant genişliği bu sefer yüzde 90 oranında daraltılacak.

Twitter’ın Türkiye’de oldukça aktif bir kullanıcı tabanı bulunuyor. Mikro blog servisinin reklam etkinliği de, Facebook veya Instagram kadar olmasa da, yüksek. Twitter’ın bant genişliği daraltma yaptırımından önce nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER