Samsung, Galaxy Tab S9 FE ve Galaxy Tab S9 FE+ için One UI 8.5 dağıtımını Güney Kore’de başlattı. Galaxy Tab S9 FE güncellemeyi X510XXUCEZE4, Tab S9 FE+ ise X610XXUCEZE4 firmware sürümüyle alıyor. Paket yaklaşık 3 GB boyut taşıyor ve Mayıs 2026 güvenlik yaması ile geliyor.
Samsung, One UI 8.5 dağıtımını 6 Mayıs’ta Güney Kore’de başlattığını ve diğer bölgelerin modeli ile pazara göre takvime dahil olacağını açıklamıştı. Bu nedenle Türkiye’deki Galaxy Tab S9 FE kullanıcılarının aynı paketi hemen görmesini beklemeyin. Yine de Samsung genellikle bu tip dağıtımları birkaç dalga hâlinde genişletiyor.
Galaxy Tab S9 FE serisi Android 13 tabanlı One UI 5.1 ile satışa çıkmıştı. Tabletler daha sonra One UI 6.1, One UI 6.1.1, One UI 7.0 ve One UI 8.0 güncellemelerini aldı. Aslına bakarsanız, bu tempo FE serisinin yazılım tarafında hâlâ güçlü bir noktada durduğunu gösteriyor.
Kurulum için kontrol yolu
Güney Kore’deki kullanıcılar Ayarlar, Yazılım güncellemesi, İndir ve yükle adımlarını izleyerek paketi kontrol edebilir. Dosyalar indikten sonra Şimdi yükle seçeneği kurulumu başlatıyor. Türkiye için net tarih yok, ancak Samsung’un resmî One UI 8.5 sayfası özelliklerin modele ve bölgeye göre değişeceğini özellikle belirtiyor.
Haberleri Kaçırma!
Bu fırsatlar ilginizi çekebilir
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.








