EğlenceTeknoloji

Take-Two Interactive yıl sonuna kadar 600 kişiyi işten çıkaracak

take-two interactive

Take-Two Interactive, yıl sonuna yaklaşık 600 kişiyi işten çıkarmaya, yani yüzde 5’lik bir iş gücü kesintisine gitmeye hazırlanıyor. Şirket kararını ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderdiği bir belgeyle açıkladı.

Stüdyo aynı zamanda geliştirme aşamasında olan pek çok projeyi de iptal etme kararı aldı. Bu kararların uygulama maliyetinin 160 ila 200 milyon dolar arasında olduğu ve şirkete yılda 165 milyon dolar tasarruf imkanı sağlayacağı belirtildi.

Take-Two’nun oyun dünyasının devleri arasında olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Grand Theft Auto’nun geliştiricisi Rockstar Games, 2K, Private Division Zynga ve Gearbox gibi stüdyolar şirketin çatısı altında yer alıyor. 2023’te 5.3 milyar dolar gelir açıklayan şirket, bir önceki yıla kıyasla 2 milyar dolarlık bir gelir artışı sağlamıştı.

Take-Two, birkaç hafta önce Borderlands’in geliştiricisi Gearbox’ı 460 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Şirketin 2025’te yayınlayacağı Grand Theft Auto 6 ile kasasına yine milyarlarca dolar koyması bekleniyor.

Take-Two, 2023’te bağımsız oyunlar üstüne odaklanan Private Division stüdyosunun kadrosunda küçülmeye gitmişti. Şirketin çatısı altındaki diğer stüdyolarda da işten çıkarmalar yaşanmıştı.

Take-Two Interactive küçülen tek oyun şirketi değil

Video oyunu endüstrisinde 2024’te şimdiye kadar tahmini 8800 kişi işini kaybetti. 2023’te işten çıkarılanların toplam sayısı ise 10500’dü. Bunların biraz moral bozan ve rekor kıran sayılar olduğunu belirtmek gerekiyor. Sony, geçtiğimiz şubat ayında PlayStation biriminde görev yapan yaklaşık 900 kişiyi işten çıkarmıştı. Microsoft ise ocak ayında oyun biriminde 1900 kişinin işine son vermişti. Yine ocak ayında Riot Games de 500’den fazla çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Bu listeye şimdi de Take-Two eklendi.

Take-Two Interactive yöneticileri, bu kararın ipuçlarını daha önce vermişti. Şirket, bu yıl kapsamlı bir maliyet azaltma programının uygulanacağını açıklamıştı. Ancak şimdiye kadar işten çıkarma konusundan bahsedilmemişti.CEO Strauss Zelnick, geçtiğimiz ay “Yapılacak en zor şey meslektaşlarımızı işten çıkarmaktır ve şu an için bir planımız yok” şeklinde konuşmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER