Teknoloji

Swarm güncelleme ile yer bildirimi istatistikleri sunuyor

swarm guncelleme

Foursquare’in yer bildirimi uygulaması Swarm’ın iOS ve Android versiyonları için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılara yenilenmiş bir profil sayfası ve yer bildirimi geçmişine dair kapsamlı istatistikler sunuyor. Son 60 gün ve tüm zamanlar için bir grafik gösteren Swarm, kullanıcıların en çok ziyaret ettikleri mekan kategorilerini bu grafikte sıralıyor.

Bu grafikteki bölümlerden birinin üstüne dokunulduğunda ilgili kategoriye dair daha fazla bilgiye alışılagelmiş Swarm formatında erişilebiliyor. Kullanıcılar grafiklerini birkaç dokunuşla başka sosyal mecralarda da paylaşabiliyor.

Swarm güncelleme haberini verdiği blog paylaşımında, uygulama içindeki fotoğraf yönetiminin gelişiminden bahsetmeyi de ihmal etmedi. Uygulamadaki bir diğer yenilik olan “Haftalık Swarm” isimli bölüm ise kullanıcılara arkadaşlarının hafta içinde gerçekleştirdikleri “epik yer bildirimlerinin” özetini görme fırsatını veriyor. Bu özet hazır olduğunda Swarm kullanıcılarını bir bildirimle durumdan haberdar ediyor.

Swarm, bundan yaklaşık iki yıl önce ana Foursquare uygulamasından ayrılmıştı. Bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana çeşitli tasarım değişikliklerinden geçen Swarm, sohbet özelliklerini artırmış ve “başkanlık” müessesini önce kaldırıp daha sonra yeniden geri getirmişti. Genişletilmiş istatistikler servisin mevcut kullanıcıların hoşuna gidecek bir yenilik olsa da, servise yeni kullanıcı kazandırma konusunda ne denli etkili olabileceği konusunda şu aşamada bir şey söylemek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER