Ulaşım

Kaliforniya’da sürücüsüz otomobil testi kurallarını gevşetiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

surucusuz otomobilSürücüsüz otomobil testleri bir süredir trafiğe açık yollarda devam ediyor. Bu testlerde otomobillerin direksiyonunda acil durumda kontrolü ele alması için gerçek bir sürücü hazır bekletiliyor. Otonom sürüş teknolojisinin doğduğu yer olarak nitelenebilecek ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yakında söz konusu durum değişebilir. Eyalet valisi Jerry Brown tarafından geçtiğimiz hafta onaylanan bir tasarı, otonom taşıtların sürücü veya manuel kontrol araçları olmadan belli ölçülerde test edilebilmesinin önünü açıyor.

Yeni tasarı, otonom sürüş testlerinin insan kontrolüne imkan tanımadan gerçekleştirilmesini belli koşullarla sınırlı tutuyor. İlk olarak sunulan pilot projelerden sadece biri onaylanırken, tamamen insansız testler belirlenmiş güzergahların dışında gerçekleştirilemiyor

Sürücüsüz otomobil 56 kilometreden hızlı gidemeyecek

Güzergah sınırlamasına ek olarak, sürücüsüz araçların insanların doğrudan denetimi olmadan testlerinde hız konusunda da bazı kısıtlamalar uygulanacak. Otomobiller saatte 56 kilometreden yüksek hızlara çıkamayacak. Buna ek olarak, araçlar ve test merkezi arasında çift taraflı bir iletişimin bulunması da zorunlu olacak. Yine de, şirketlerin sürücüsüz otomobillerini insan müdahalesinden uzak biçimde test etmeleri için biraz daha beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER