Teknoloji

Surface Phone “Lumia X” olarak Microsoft belgelerinde boy göstermiş olabilir

surface phone

Microsoft’un Çin ofisi tarafından Windows 10’un Continuum özelliğini açıklamak için yayınlanan bir video, uzun süredir konuşulan Surface Phone isimli telefonun varlığını gün yüzüne çıkarmış olabilir.

Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL’de bulunan Continuum özelliği, söz konusu telefonların Display Dock aracılığıyla bir monitöre, klavyeye veya fareye bağlanmasını mümkün kılıyor. Böylelikle Lumia 950 veya Lumia 950 XL bir PC’ye dönüştürülebiliyor.

Videoda Lumia X’in bahsi geçmiyor. Ancak videonun tanım bölümünde Lumia X ismi görülüyor. Tanımda Continuum’un Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL, Lumia Phone X ve Acer Jade Primo tarafından desteklendiği belirtiliyor.

Daha sonra videonun tanım bölümünü düzenleyen Microsoft, Lumia X ibaresini cümleden çıkarttı. Kullanılan Lumia X ibaresinin henüz numarası verilmemiş bir cihazı tanımlamak için seçilmiş masum bir ifade olabileceğini de unutmamak gerekiyor. Ancak Lumia X’in Surface Phone ile ilgili bir referans olma ihtimalini de akıllardan çıkarmamakta fayda var.

Microsoft’un 2016’da tanıtacağı tek akıllı telefonun Lumia 650 olacağı söyleniyor. Bu durum, Lumia X iddialarını daha ilginç hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER