Teknoloji

Music Cover ile Surface tabletler müzisyenlere hitap edecek

Microsoft dün tanıttığı Surface 2 ve Surface Pro 2 ile birlikte yepyeni Type, Touch ve Power Cover aksesuarlarını tanıttı. Ancak her şey bununla bitmedi, şirket bir de müzikseverlere özel bir kapak daha çıkarıyor. Music Cover olarak adlandırılan bu kapakta geleneksel klavye tuşlarının yerini medya kontrol tuşları, ses ayar kızakları ve “Surface Music Kit” içinde bulunan özel yazılımlarla eşlenebilecek sayısal tuşlar bulunuyor.

surface-music-cover-240913

Music Cover sayesinde kullanıcılar şarkıları kolaylıkla miksleyebilecek. Basınca duyarlı tuşlar kullanıcıların sert veya yumuşak basışlarını ayırt edebilecek ve buna göre ritmi ayarlayacak. Microsoft kendi eliyle çıkardığı araçlarla tabletlerin sadece tüketim araçları olmadığını, onlarla üretim de yapılabileceğini iyice vurgulamak istiyor. Music Cover da bu amacın altını kalın harflerle çizmeye yarayan özel bir aksesuar olarak nitelendirilebilir.

İşlevleri dışında Music Cover görünüş itibarıyla diğer dokunmatik kapaklara benziyor. Microsoft bu kapağın diğerlerinden kalın olmadığına dikkat çekiyor. Surface Music Kit Surface 2, Surface Pro ve Surface 2 Pro ile kullanılabilecek ve 22 Ekimden itibaren Surface serisinin diğer ürünleriyle birlikte yurt dışında satışa sunulacak.

İlgili >> Surface Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER