Teknoloji

Touch Cover 2 arka aydınlatmalı tuşlar ve iyileştirilmiş yazma deneyimiyle sunuluyor

Microsoft’un yeni Surface tabletleriyle birlikte tanıttığı aksesuarlardan bir tanesi de Touch Cover 2 oldu.

microsoft-surface-2-touch-cover-2-backlit-230913 Dokunmatik tuşların dizildiği bir klavye barındıran Touch Cover 2, 1092 farklı dokunma sensörü sayesinde tuş vuruşlarını daha doğru ve düzgün şekilde algılıyor. Bu açıdan orijinal Touch Cover kapağa göre yüzde 80 oranında bir iyileşme sağlanıyor. Öte yandan bu sensörler sayesinde sadece tuşları kaçırmamakla kalmıyorsunuz, aynı zamanda yazma işleminin tahmin doğruluğu da yükseliyor.

Sensörler yeni bir işleve de kapı açıyor. Kapağın tüm yüzeyi dokunmatik hareketler için kullanılabiliyor. Her ne kadar Microsoft bu konu hakkında fazla detay vermese de kapağın tüm yüzeyi büyük bir izleme dörtgeni gibi kullanılabilir görünüyor. Geçen yılın modeline göre daha sağlam yapıya sahip olan Touch Cover 2 hem arka aydınlatma içerip hem de 2 mm. daha ince olmayı da başarıyor.

microsoft-surface-touch-cover-2-wireless-adapter-230913

Touch Cover 2 için yeni bir kablosuz adaptör aksesuarı da sunuluyor. Herhangi bir klavyeli kapağa bağlanan ve kapakla Surface arasında Bluetooth üzerinden haberleşme imkanı sunan bu aksesuar sayesinde Microsoft, Surface’i bir TV veya monitöre bağlayıp daha sonra onu farklı bir noktadan kontrol etmenin kolaylaşacağını söylüyor. Bu aksesuar toplantı odaları ve konferanslarda gerçekleştirilecek sunumlar veya oturma odasındaki TV’ye bağlanan bir Surface’in uzaktan yönetimi işleri için ideal görünüyor.

Touch Cover 2’nin fiyatı yaklaşık 120 dolar olarak belirlendi. Kablosuz adaptör için de 60 dolar istenecek. Her iki aksesuar da Surface tabletlerle aynı zamanda, yani 24 Eylülde ön siparişe sunulacak. Kablosuz adaptörün çıkışı 2014’ün başlarında gerçekleşecek.

Bu arada Microsoft, yeni Surface 2 ve Surface Pro 2 için Type Cover 2 ve Power Cover gibi iki farklı kapak daha tanıttı.

İlgili >>Microsoft (PR Newswire)

İLGİLİ HABERLER