Teknoloji

Surface Earbuds tanıtıldı: Office entegrasyonu, üst düzey görüşme kalitesi

microsoft surface earbuds

Microsoft, Surface etkinliğinde bir çift yeni kablosuz kulaklığın duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket yeni Surface Earbuds ile gürültü bastırma özellikli kablosuz kulaklık çıkaran üreticilerin arasındaki yerini alıyor.

Microsoft, yeni kulaklığının hem ses hem de müzik performansına odaklanacağının altını çiziyor. Surface Earbuds’ın kesinlikle sahip olunması gereken bir Office aksesuarı olduğunu belirten şirket, kulaklığın dikte yeteneğine ve görüşme kalitesine vurgu yapıyor. Surface Earbuds’ın her bir kulaklığında iki adet yerleşik mikrofon bulunuyor. Bu sayede telefon görüşmelerinde arka plan gürültüsünü bastırmak daha kolay hâle geliyor.

Surface Earbuds’ın konforu da Microsoft’un dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor. Şirket, kulaklığın tüm gün kullanıma uygun olduğunu belirtiyor. Surface Earbuds’ın kulakla iki noktada temas ettiğini belirten şirket, taşıma kutusuyla kullanıcılara 24 saatlik bir pil ömrü sağlandığını vurguluyor. Tıpkı diğer kablosuz kulaklıklarda olduğu gibi, Surface Earbuds’ta da dokunma ve kaydırma hareketleriyle müziği veya diğer seslerin oynatılmasını kontrol etmek mümkün oluyor.

Microsoft, Android telefon sahiplerinin Surface Earbuds üstünde yapacakları birkaç dokunuşla doğrudan Spotify’ı açıp müzik dinlemeye başlayabileceğini ve bunun için telefon ekranına dokunmanın gerekmeyeceğini belirtiyor. Microsoft Office ile de entegre şekilde çalışan Surface Earbuds, sunumlar sırasında gerçek zamanlı alt yazı sunma veya PowerPoint slaytlarını kulaklık üzerinden değiştirme gibi özelliklere de sahip.

Surface Earbuds ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?

Microsoft Surface Earbuds’tan önce Surface Headphones ile üst sınıf ses aksesuarları kategorisine adım atmıştı. Şirket bugünkü etkinlikte Surface Headphones ile ilgili bir yenilik duyurmadı.

Surface Earbuds, 2019 sona ermeden satışa sunulacak. Kulaklığın kesin çıkış tarihi henüz açıklanmasa da, ABD’deki fiyat etiketinde 249 dolar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER