Teknoloji

Surface Duo parçalarına ayrıldı; birleştirmesi o kadar zor değil

microsoft surface duo

Microsoft’un çift ekranlı akıllı telefonu Surface Duo hafta içinde yurt dışında satışa sunuldu. Bu ilgi çekici donanım iFixit tarafından hızlı şekilde parçalarına ayrıldı. Bu kadar ince ve iki ekranlı bir cihazın tek ekranlı akıllı telefonlara nazaran daha kolay sökülüp yeniden birleştirilebileceği kimsenin aklına gelmezdi.

iFixit, Surface Duo’nun tamir edilebilirlik açısından şaşırttığını söylüyor. Ekranlar ve arkadaki camlar çok fazla zorlanma olmadan değiştirilebiliyor. Bunun dışında kalanların değişimi ise biraz zorlayıcı ve riskli bir süreç istiyor.

Söküm işleminin bir parçası olarak iFixit, Surface Duo’nun etkileyici bir X ışını fotoğrafını çekmiş. Sol bölümdeki parçalar iPad veya modern bir tabletin içindekilere çok benziyor. Ancak iFixit, sağ tarafın daha önce gördüğümüz herhangi bir cihazdakine benzemediğini dile getiriyor. Bir devre kartı ve ortasında ikinci pil için oluşturulmuş küçük bir pencere diğer kanadı tamamlıyor. Bu da Surface ekibinden alınan know-how sonucunda ortaya konmuş bir tasarım gibi görünüyor.

surface duo

Ancak içeriye ulaşmak biraz sıkıcı ve zahmetli bir iş gibi görünüyor. Diğer birçok telefon üreticisi gibi Microsoft da, Surface Duo’yu birleştirmek için tonlarca yapıştırıcı kullanmış. iFixit, birtakım kırılgan kabloların ve konnektörlerin bulunduğu ve bunların doğru yol izlenmediği takdirde kırılabileceği konusunda uyarıyor.

İkili pil sistemini değiştirmek için cihazın tüm parçalarının neredeyse tamamen çıkarılması gerekiyor. İlk incelemeler Surface Duo’nun pil ömrü konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını gösterirken, bir yıllık yoğun kullanımın ardından 1400 dolarlık cihazın aynı pil performansını sergileyip sergilemeyeceğinden emin olunmadığı belirtiliyor. Microsoft bu nedenle Duo için “Microsoft Complete” olarak adlandırılmış uzatılmış garanti seçeneği de sunuyor.

iFixit’in söküm işlemleri iki OLED ekranın LG Display tarafından üretildiğini gösteriyor. Aynı zamanda söküm işlemi sayesinde Microsoft’un en yeni donanımının en etkileyici yanlarından bir tanesi olan menteşe mekanizmasına yakından bakış atılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER