Eğlence

Super Mario Run Nintendo’ya 60 milyon dolar kazandırdı

super mario run

super mario run nintendoSuper Mario Run Nintendo tarafından 2016’nın eylül ayında duyurulmuş ve aralık ayında yayınlanmıştı. İlk üç ay boyunca sadece iOS’te oyuncularla buluşan Super Mario Run, Japon oyun devinin kasasına hatırı sayılır bir para koymayı başarmışa benziyor.

Araştırma şirketi Sensor Tower’ın verilerine göre, oyun sayesinde Nintendo’nun kazandığı meblağ 60 milyon dolar seviyesine ulaştı. Bu 60 milyon dolarlık gelirin büyük kısmının ise iOS cihaz sahiplerinden geldiği görülüyor. iTunes App Store üzerinden Nintendo’nun kasasına 46 milyon doların biraz üstünde bir para girerken, bu miktar toplam gelirin yüzde 77’sine tekabül ediyor. Google Play Store’un gelirlerdeki payı ise yüzde 23’te kaldı.

iOS ve Android’in Super Mario Run gelirlerine katkıları arasında büyük bir uçurum olsa da, Android kullanıcılarının Super Mario Run’a olan ilgisi biraz daha artmışa benziyor. 2018’in ilk çeyreğine ait verilere göre, oyunun satışlarında Android’in payı yüzde 35 seviyesine yükseldi. Yılın ikinci çeyreğine ait rakamlar ise henüz açıklanmış değil.

Super Mario Run Nintendo açısından önemli bir gelir kaynağı olmasının yanı sıra iOS ve Android arasındaki “gelir uçurumu”nu daha net görmeyi de sağlıyor. Oyun iOS’te Android’den 3 ay önce yayınlansa da, gelir farkının bu denli büyük olması iOS kullanıcılarının ellerini cebe atma konusunda daha istekli olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER