Eğlence

Super Mario Bros. filmi yasadışı şekilde Twitter’a yüklendi, neredeyse 10 milyon kez izlendi

super mario bros. süper mario kardeşler

Super Mario Bros. filmi geçtiğimiz hafta sonu boyunca 9 milyondan fazla kişi tarafından Twitter’da izlendi. Cuma günü bir kullanıcı tarafından yasadışı şekilde platforma yüklenen film, pazar günü telif hakkı ihlâli nedeniyle kaldırıldı ve yüklemeyi yapan hesap askıya alındı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından benzer durumlar daha önce de yaşanmıştı. The Fast and Furious: Tokyo Drift ve Avatar gibi filmler 2 dakikalık parçalar halinde uzun tweet serileriyle platformda paylaşılmıştı. Super Mario filmi ise 1 saatlik ve 32 dakikalık iki video hâlinde yayınlandı.

Peki bu nasıl mümkün oldu? Twitter Blue aboneleri, 60 dakika uzunluğunda videolar yükleyebiliyor. Ancak bu imkan sadece Twitter’ın web sitesinde mevcut. Uygulama üzerinden yüklenen videolar için yine 10 dakikalık bir süre sınırı söz konusu.

Super Mario Bros. filmi pek çok ülkede listelerin zirvesinde

Super Mario Bros. filminin yasadışı yüklemesinin bu kadar ilgi çekmesine şaşırmamak gerekiyor. Filmin küresel gişe hasılatı 1 milyar doları geçmiş durumda. Film pek çok ülkede en çok izlenenler listesinin zirvesinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER