Bilim

Stokholm Arlanda Havalimanı’na yerleştirilen kulübeler başka yerlerin iklimlerini hissetmeyi sağlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Seyahat öncesinde hemen hemen herkes gideceği yerdeki hava durumuna dair bilgi sahibi olmak ve kendisini hazırlamak ister. Bunun için hava durumu raporlarını kontrol etmek yeterli olsa da, kimi zaman önceden hazırlık yapmak da insanları koşullara alıştırmaya yetmeyebiliyor. İsveç’in başkenti Stokholm’ün Arlanda Havalimanı’na yerleştirilen üç deneyim odası, yolcuların gidecekleri yerdeki hava durumunu önceden deneyimlemelerini sağlıyor.

Odalarda bulunan ısıtıcılar, fanlar, buhar makineleri ve AV unsurları, dünyanın farklı noktalarındaki hava durumu koşullarının yapay biçimde oluşturulmasını sağlıyor. Orta Doğu veya Afrika’ya seyahat edecek yolcular için kulübeler ısıtılırken, soğuk yerlere yapılacak seyahatler için klima devreye sokuluyor.

Gidilecek yerde hava yağışlı ve soğuksa buhar makineleri sayesinde ortam nemlendiriliyor. Yolcuların özellikle daha önce gitmedikleri yerlerdeki hava hakkında somut fikir sahibi olmalarında kulübelerin büyük katkı sağlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER