Eğlence

Steven Spielberg Netflix filmlerinin Oscar için yarışmasını istemiyor

steven spielberg netflix
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steven Spielberg Netflix ve benzeri servislerin Oscar kazanmak için yarışmasına karşı olduğunu daha önce dile getirmişti. Ünlü yönetim bu düşüncesini bir kez daha tekrarlarken, bu düşüncesini eyleme dökmek için de çalışmalara başlayacak gibi görünüyor. Spielberg’in şirketi Amblin Entertainment tarafından IndieWire sitesine gönderilen açıklamada, ünlü yönetmenin nisan ayında yapılacak ABD Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin yöneticiler kurulu toplantısında çevrimiçi filmlerin Oscar’lar için yarışmasını kısıtlayacak düzenlemeler için destek arayacağını ifade etti. Spielberg’in konuya büyük önem verdiği belirtilirken, destek görmekten memnuniyet duyacağı da ifade edildi.

Bütün bunlar Spielberg’in çevrimiçi içerik servislerine karşı olduğu anlamına gelmiyor. Ünlü yönetmenin imzasını taşıyan “İnanılmaz Öyküler” dizisi, Apple’ın yakında duyuracağı çevrimiçi içerik servisi için yeniden çekiliyor. Netflix gibi servislerin TV kategorisinde değerlendirilmesi gereken Spielberg, bu platformların içeriklerinin Oscar’lardan ziyade Emmy’ler için uygun olduğunu düşünüyor.

Film yapımcıları çevrimiçi içerik platformlarını filmlerini gösterimde kısa tutarak oyunun kurallarını bozmakla suçluyor. Netflix’in büyük pazarlama bütçeleri, gizli izleyici verileri ve filmleri tüm dünyada aynı anda gösterime çıkarması da geleneksel filmleri baltalayacak uygulamalar arasında değerlendiriliyor.

Steven Spielberg bu isteğini gerçekleştirmesi konusunda gerekli desteği bulabilecek mi bulamayacak mı henüz bilinmiyor. Ancak Netflix’in ve diğer çevrimiçi platformların da bu işin peşini kolay kolay bırakmayacağı söyleniyor. Yıllardır ödül peşinde konuşan Netflix, Roma ile en iyi yönetmen ve en iyi yabancı film dahil olmak üzere üç ödülün sahibi olmuştu. Şirket, 2019’da Amerikan Sinema Filmleri Derneği’ne (MPAA) de katılmıştı.

İLGİLİ HABERLER