Eğlence

Netflix Amerikan Sinema Filmleri Derneği’ne katıldı

netflix avrupa birligi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, Amerikan Sinema Filmleri Derneği’ne (MPAA) katılan ilk çevrimiçi içerik platformu oldu. The Hollywood Reporter‘ın haberine göre, Netflix’in katılımı 22 Ocak itibarıyla onaylandı. MPAA, Hollywood’un en güçlü lobi grubu olarak biliniyor. 97 yıllık bir geçmişi olan dernek, ilk kez internet tabanlı ve özü itibarıyla stüdyo olmayan bir yapıyı bünyesine kabul etti. Hollywood’un altı köklü stüdyosunu temsil eden MPAA’ya Netflix’in katılımı, bu altı stüdyonun tamamı tarafından desteklendi.

MPAA CEO’su Charlie Rivkin, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “MPAA ve üye şirketleri adına Netflix’in aramıza katılmasından dolayı son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Tüm üyelerimiz sinema ve televizyon endüstrisini daha ileriye taşımayı istiyor. Bunu yaparken hem hikaye anlatımımızı geliştirmeyi hem de kitlelere erişimimizi hızlandırmayı amaçlıyoruz. Netflix’in aramıza katılması bize kreatif hikaye anlatıcılarının haklarını uluslararası düzeyde daha iyi savunma imkanı verecek. Birlikte neler yapacağımızı görmek için sabırsızlanıyorum.”

Orijinal içerik portföyünü düzenli olarak genişleten Netflix’in MPAA’ya katılımı, şirket adına önemli bir gelişmeyle aynı günde duyuruldu. Netflix prodüksiyonları 91. Oscar Ödülleri’nde 15 dalda ödüle aday gösterildi. Söz konusu adaylıklar arasında en dikkat çekicisi ise Roma’nın “En İyi Film” ödülüne aday gösterilmesi oldu. Bu adaylık Netflix’in ana akım medya ve eğlence sektöründe önemli bir güce dönüştüğünü ortaya koyması açısından önem taşıyor.

MPAA, telif hakları konusunda oldukça katı bir tavır takınmasıyla biliniyor. Geçmişte Google’ın da aralarında bulunduğu pek çok internet şirketiyle karşı karşıya gelen MPAA’ya katılmanın Netflix tarafında da telif hakları konusunda bir değişim getirmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER