Eğlence

Steven Spielberg Netflix aleyhine kampanya başlatmamış

steven spielberg netflix

Steven Spielberg Netflix ve diğer çevrimiçi servislerinin filmleri kısa süre gösterimde tuttuktan sonra Oscar kazanmasına karşı olduğunu daha önce belirtmişti. Peki gerçekten bunu engellemek için bir faaliyet yürütüyor mu? Böyle bir durum söz konusu değil gibi görünüyor.

Hollywood Reporter‘a konuşan sinema endüstrisinin tecrübeli isimlerinden Jeffrey Katzenberg, Spielberg’in bir sohbet esnasında Netflix’in ve diğer çevrimiçi servislerin Oscar’lar için yarışmasını engelleme gibi bir çabasının olmadığını belirtti. IndieWire’ın haberini bir dedikoduya dayandırdığını belirten Katzenberg, Spielberg’in şirketi Amblin Entertainment’tan gelen açıklamanın da değiştirilerek kullanıldığını öne sürdü.

Katzenberg’e göre, Spielberg bu konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Sinema sektörünün tecrübeli ismi, Spielberg’in nisan ayındaki Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi yöneticileri toplantısında filmleri engeleme gibi bir gündeminin olmadığını belirtti.

Steven Spielberg Netflix ve benzeri servislere yönelik özel bir gündeme sahip değil gibi görünüyor. Bu da Roma kalitesindeki filmlerin 2020’de de Oscar için yarışması konusunda bir engelleme yapılmayacağı anlamına geliyor. Söz konusu durumun uzun vadede geçerli olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Konunun sıklıkla gündeme gelmesi, Akademi’nin gelecekte bir değişiklik yapması ihtimalini canlı tutuyor.

İLGİLİ HABERLER