Eğlence

Steven Spielberg Netflix için film yapacak

steven spielberg netflix

Netflix, ünlü yönetmen Steven Spielberg tarafından kurulan film stüdyosu  Amblin Partners ile yeni bir anlaşmaya imza attı.  Amblin Partners her yıl Netflix için çok sayıda sinema filmi yapacak. Bu filmlerin bazılarının teorik olarak Steven Spielberg tarafından geliştirilmesi ve yönetilmesi muhtemel görünüyor.

Spielberg, iş birliğinin duyurulduğu açıklamada Netflix’le çalışacağı için duyduğu heyecanı şu sözlerle ifade etti: “Bu bizim filmlerimiz için yeni bir kulvar. Universal ve diğer iş ortaklarımızla hikayeler anlatmaya da devam edeceğiz. Ted (Sarandos) ile birlikte giriştiğimiz bu macera benim için kişisel olarak da çok tatmin edici olacak. Onunla, Scott’la (Stuber) ve tüm Netflix ekibiyle çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum.”

Amblin isminin Amblin Entertainment ismi nedeniyle tanıdık geldiği söylenebilir. Yapım şirketi Amblin Entertainment, E.T. gibi büyük filmlerin yanı sıra Eski Evdeki Büyülü Saat gibi filmlerin künyesinde de görülmüştü. Amblin Partners, Spielberg’in de belirttiği gibi, Universal gibi iş ortaklarıyla çalışmaya devam edecek.

Steven Spielberg ve Netflix arasında her zaman sıcak bir ilişki olmadığını hatırlatmakta fayda var. Ünlü yönetmen daha önce Netflix’in kısa süreliğine sinemalarda gösterdiği filmlerle ödüller için yarışmaması gerektiğini belirtmişti. Ancak aradan geçen dönemde işler değişmiş gibi görünüyor. Netflix ve Spielberg ortaklığının ilk meyvelerinin ne zaman görüleceği ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER