Teknoloji

Apple’ın kurucusundan YouTube’a dava

Steve Wozniak: Apple teknolojide devrim yapmak için fazla büyük
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, adını Bitcoin dolandırıcılığına alet eden videoların kaldırılmaması nedeniyle YouTube aleyhinde dava açtı. Wozniak, dava dilekçesinde YouTube’un politikalarını Twitter’ın politikalarıyla karşılaştırdı. Twitter’da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen siber saldırıda yüksek profilli isimlerin hesapları ele geçirilmiş ve bu hesaplar Bitcoin dolandırıcılığı için kullanılmıştı. Twitter bu saldırının ardından Bitcoin dolandırıcılarına karşı bir operasyon başlatmıştı.

Wozniak, davayı YouTube’un eylemsizliğinin kurbanı olduğunu iddia eden 17 kişiyle birlikte açtı. Davacılar YouTube’un ve çatı şirketi Alphabet’in ilgili videoları kaldırmasını ve izleyicileri Bitcoin dolandırıcılığı konusunda uyarmasını istiyor. Davacıların tazminat talebi olduğunu belirtmekte de fayda var.

Bitcoin dolandırıcıları YouTube’da da, tıpkı Twitter’da olduğu gibi, Wozniak’ın görüntülerini kullanarak kendisine gönderilen sanal paraların anında ikiye katlanacağı yalanını söylüyor. Dava dosyasında kripto para transferinin geri döndürülemez bir işlem olduğu ve parasını kaptıranların geri alma şansının olmadığı vurgulanıyor.

Wozniak Twitter’ın benzer saldırılara anında karşılık verdiğini, YouTube’un ise kayıtsız kaldığını belirtiyor. Apple’ın kurucusu, YouTube’un herhangi bir pişmanlık duymayarak dolandırıcılık girişimlerine alet olduğunu ve bunlardan doğrudan kâr ettiğini savunuyor.

YouTube, Steve Wozniak tarafından açılan davayla ilgili olarak Engadget sitesine kısa bir açıklama gönderdi. Söz konusu açıklamada, platformun kötüye kullanımı konusunun ciddiye alındığı ve dolandırıcılık amaçlı eylemlerin tespiti durumunda hızlı şekilde harekete geçildiği vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER