Teknoloji

Square Bitcoin için fiziksel cüzdan hazırlıyor

square bitcoin

Square, Bitcoin için bir fiziksel cüzdan hazırlama kararı aldığını doğruladı. Kararı şirketin donanım şefi Jesse Dorogusker açıkladı. Hem Square’in hem de Twitter’ın CEO’su olan Jack Dorsey, geçtiğimiz ay fiziksel cüzdan hazırlama fikrini değerlendirdiklerini belirtmişti.

Jesse Dorogusker’in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: “Bitcoin sahipliğini ana akım hâline getirmek için fiziksel bir cüzdan ve servis hazırlamaya karar verdik. Herkese açık şekilde sorular sormaya ve yanıtlamaya devam edeceğiz. Topluluğun bu proje hakkındaki paylaşımlarımıza verdiği reaksiyon muhteşem, cesaretlendirici, cömert, ilham verici ve ortak çalışmaya uygun.”

Jack Dorsey, Bitcoin’e olan ilgisini daha önce çeşitli zamanlarda dile getirmişti. Dorsey’in Twitter bio’sunda sadece “#bitcoin” etiketi yer alıyor. Buna ek olarak, Dorsey daha önce yaptığı bir açıklamada da Square veya Twitter üzerinde çalışmasa Bitcoin ile ilgilenebileceğini belirtmişti.

Square Bitcoin cüzdanının öncesinde de kripto para odaklı ürün ve hizmetler sunmuştu. Square’in Cash uygulaması üzerinden Bitcoin alım satımı yapmak bir süredir mümkündü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER