Teknoloji

Square fiziksel Bitcoin cüzdanı geliştiriyor

el salvador bitcoin

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, aynı zamanda mobil ödeme şirketi Square’in CEO’luğunu yürütüyor. Dorsey, Square olarak fiziksel bir Bitcoin cüzdanı geliştirmeyi planladıklarını belirtti.

Dorsey, söz konusu cüzdanın geliştirilmesi durumunda hem yazılım hem de donanım sürecinin açık olacağını ve kripto para dünyasından gelecek fikirlerin dikkate alınacağını belirtti. Square CEO’su, “Bitcoin herkes içindir” gibi eşitlikçi fikirlerin merkezde olacağının da altını çizdi.

Square’in Bitcoin’in sahipliği konusunu mümkün olduğunca anlaşılır kılmayı istediği anlaşılıyor. Bunun için sürecin sadeleştirileceği ve bir tür “desteklenmiş öz himaye” tarzı bir sistemin geliştirilebileceği belirtildi.

Square’in bulunabilirlik ve güvenliği de harmanlayacağı söyleniyor. Bu süreçte bulunabilirlik hatalarına, güvenlik hatalarına ve keyfi aksiyonlara karşı önlemler alınabileceği belirtiliyor.

Bu fiziksel cüzdanın Square’in Cash uygulamasına entegre edilmesi bekleniyor. Cüzdan için Square’den bağımsız özel bir uygulamanın hazırlanabileceği de Jack Dorsey’in dile getirdiği noktalar arasında yer alıyor. Önümüzdeki dönemde Square ve fiziksel Bitcoin cüzdanı konusunda yeni detaylar duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER