Teknoloji

Spotify siyah renkli yeni tasarımını kullanıma sundu

Spotify uzun zaman sonra ilk kez büyük kapsamlı bir tasarım değişikliğinden geçti. iPhone, masaüstü ve web platformlarında bugün itibarıyla kullanıma sunulan bu yeni kullanıcı arayüzü çok yakında diğer platformlara da gelecek. Yeni tasarım siyah renkli arkaplan ve koyu renkte kullanıcı arayüzü unsurlarıyla Apple, Google ve diğerlerinin şu sıralar peşinden koştuğu düz ve açık renkli tasarım eğiliminin tersi bir yol izliyor.

iphone-now-playing

Yeni tasarımla birlikte iki yeni özellik de Spotify’a eklendi. Müziğiniz adı verilen yeni bir özellik kullanıcılara sunulurken iyileştirilen Gezinti özelliği sayesinde kullanıcılara daha ilgili ve yerelleştirilmiş içerikler sunulacak.

Spotify yeni tasarımında sinemadan ilham aldı, içeriğin Spotify deneyiminde baş köşede olması düşüncesiyle bu şekilde bir yol izlendi. Koyu renkli arka plana ek olarak, yazı tipleri ve ikonlar da elden geçirildi, ikonlar daha yuvarlak olacak şekilde yeniden tasarlandı.

overview

Müziğiniz işlevi menü çubuğuna ek bir alan ekliyor, albüm veya parçaların, özel çalma listelerine eklenmesi için yeterli zamanın bulunmaması durumunda kolaylıkla bir yerde saklanmasını sağlıyor. Buradaki içerikler Spotify algoritmalarının yardımıyla otomatik olarak diziliyor, böylelikle kullanıcılar koleksiyonlarına kolaylıkla ulaşıyor.

Gezintide yapılan iyileştirmeler neticesinde farklı etkenleri baz alan çalma listeleri sunulmaya başlanıyor. Örneğin günün herhangi bir vaktine veya haftanın herhangi bir gününe özel çalma listelerini Spotify’da bulmak artık mümkün. Pazartesi günü haftaya iyi başlamanıza uygun şarkıların seçildiği çalma listelerini, cuma günü öğleden sonra ise haftasonunun gelişinin içinizde yarattığı sevinç ve heyecana ortak olacak şarkıları dinleyebilirsiniz.

Spotify’ın yeni tasarımı bugün itibarıyla dünya çapında kullanıma sunuldu. Uygulamanın reklamlarla desteklenen ücretsiz sürümü tablet, telefon veya bilgisayarlardan kullanılabiliyor. Ayda 9.99 TL karşılığında paralı abone olabilir, böylelikle çevrim dışı dinleme gibi gelişmiş özelliklere de kavuşabilirsiniz.

İlgili >> Spotify

İLGİLİ HABERLER