Eğlence

Spotify ve Wixen 1.6 milyar dolarlık davada uzlaşmaya vardı

spotify connect otomatik kapatma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Müzik yayın şirketi Wixen, 2017’nin sonlarında Spotify aleyhine 1.6 milyar dolarlık bir dava açmıştı. Dava dilekçesinde Spotify’ın Wixen tarafından temsil edilen Tom Petty ve Rage Against the Machine gibi sanatçı ve grupların eserlerini izinsiz olarak kullandığı ve eser sahiplerinden gerekli yazılı onay belgesini almadığı öne sürülmüştü. İki şirket, davaya konu olan anlaşmazlığın çözümü için karşılıklı anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Dava dilekçesinde Spotify’ın yazılı onayları almayı ihmal ederek patent ihlâli yaptığı da öne sürülmüştü. İddialarını bununla da sınırlamayan Wixen, Spotify’ın yüzde 21 oranındaki şarkı yazarı teliflerini de ödemediğini belirterek şarkı başına 150 bin dolar, toplamda ise 1.6 milyar dolar tazminat ödenmesini talep etmişti.

TechCrunch‘ta yer alan habere göre, taraflar aralarındaki sorunu uzlaşmayla çözmek için bir süredir görüşüyordu. Söz konusu görüşmeler nedeniyle davayı duruşma aşamasına taşıma konusunda acele etmeyen mahkeme, 21 Aralık’a kadar bekleme kararı almıştı. İki şirket arasındaki uzlaşma, bu sürenin dolmasından hemen önce duyurulmuş oldu.

Spotify ve Wixen arasındaki anlaşmanın koşulları konusunda fazla detay verilmezken, tarafların bundan sonraki dönemde işbirliği içinde çalışacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER