Teknoloji

Spotify üçüncü taraf DJ uygulamalarıyla çalışmayacak

spotify yapay zeka

Spotify, 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren üçüncü taraf DJ uygulamalarıyla çalışmayacak. Bu haber popüler iOS DJ yazılımı Djay‘in geliştiricisi Algoriddim tarafından duyuruldu. Spotify da bu haberi doğruladı.

Algoriddim’in duyurusunda, 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla Spotify’ın üçüncü taraf DJ uygulamaları üzerinden oynatılmayacağı belirtiliyor. “2020 Haziran’ın sonuna kadar Djay’de Spotify’ı kullanmaya devam edebileceksiniz. Bu arada, sevdiğiniz tüm harika müzikleri mikslemenize devam etmenizi sağlayacak ve ayrıca size genişletilmiş erişim sağlayan yeni akış hizmetleri sunduk. yeni içerik ve özellikler.”

Bu, Spotify yayın entegrasyonunu barındıran piyasadaki en sağlam DJ uygulaması Djay için büyük bir kayıp demek. DJ’i Tidal ve SoundCloud ile kullanmaya devam edebileceksiniz. Aynı duyuruda insanların Spotify çalma listelerini ve parçalarını başka servislere nasıl aktarabilecekleri de aktarılıyor.

Algoriddim yayın servisleriyle entegrasyonları DJ uygulamasına diğerlerinden çok daha uzun zaman önce eklemişti. Şimdilerde diğer DJ yazılımları ve hatta donanımlarında da böyle bir eğilimi görüyoruz. SoundCloud 2018 yılında Serato DJ ile entegrasyon gerçekleştirmişti. Geçen yıl ise Pioneer DJ bir başlangıç seviyesi kumanda yayınlayarak akıllı telefon ve yayın servisleri üzerinden DJ’lik yapmayı desteklemeye başlamıştı. Denon’ın Prime 4 adlı bağımsız çaları ve SC5000 ve SC5000M medya oynatıcıları da Wi_Fi ve Tidal entegrasyonuna sahip.

Tidal ve SoundCloud, bu tür DJ yazılımları ve donanımlarıyla entegrasyona ilgili iki yayın servisi olarak öne çıkıyor. Spotify ise Djay’in ötesinde çok fazla yazılım veya donanım ile entegre edilmiş değil. Djay ile entegrasyonu da 2014 yılında Algoriddim ile yaptığı resmi iş ortaklığına dayanıyor. Pacemaker iOS uygulamasının da Spotify entegrasyonu bulunuyor. Virtual DJ de Spotify entegrasyonuna sahipti, ancak bu destek 2017’de kesilmişti.

Spotify DJ uygulamalarından uzaklaşıyor

Virtual DJ, Spotify desteğinin kesilmesiyle ilgili olarak zamanında DJ TechTools adlı yayın organına bir açıklama yapmıştı. “Spotify şu anda VDJ 8’de mevcut değildir, çünkü yakın zamanda Spotify’ı Profesyonel DJ uygulamalarında kullanma konusundaki şartlarını değiştirmiştir.” Spotify’ın lisansında, aynı anda iki parçayı oynatma veya önbelleğe almanın engellendiği bir kısıtlamanın yer aldığı belirtilmişti.

Spotify’ın geliştirici hizmet şartnamesinde bu özel konu hakkında etrafından dolaşılabilecek bir dil kullanılıyor. “Spotify Hizmeti ile bağlantılı olarak kullanılan herhangi bir cihazın veya sistemin herhangi bir Spotify İçeriğini başka bir ses içeriğiyle (diğer Spotify İçeriği dahil) gizlemesine, bunlara karışmasına, karıştırmasına, yeniden karıştırmasına veya örtüşmesine izin veremezsiniz.”

Spotify’ın 1 Temmuz’da geliştirici şartnamesinde kullandığı dili değiştirmeye niyetli olup olmadığını ya da var olan bu maddeyi uygulamaya mı koyacağını henüz bilmiyoruz. Her ne olursa olsun, Tidal ve SoundCloud’ın çeşitli ortaklıklarla DJ dünyasında iyice yerleştiği bir ortamda Spotify, dikkatini başka alanlara kaydırmış gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER