EğlenceManşetler

Spotify ücretsiz kullanıcıları için müzik dinleme süresi kısıtlamasını kaldırdı

Spotify ücretsiz kullanıcılar için koyduğu masaüstü yazılım üzerinden müzik dinleme kısıtlamasını kaldırdı. Tabii ki, para ödemeye aboneler şarkı aralarında reklam dinlemeye devam edecek, ancak kısıtlamanın kaldırılmasıyla birlikte çevrim içi müzik dinleme servisinin daha fazla kullanıcı kazanması muhtemel. Bu da Spotify için daha fazla reklam satışı anlamına geliyor.

spotify-logo-siyah

Geçmişte Spotify’ın ücretsiz web kullanıcılar sadece altı ay için sınırsız müzik dinleme imkanına sahipti. Bu süre bittikten sonra hafta başına 2.5 saatlik ücretsiz müzik dinleme imkanı tanınıyordu. 250 milyon dolar civarında bir yatırım alan ve dinleyici kitlesini daha da genişleten Spotify bu sayede ücretsiz kullanıcılar için sınırsız hizmet sunacak kapasiteye kavuştu.

Spotify’ın blogunda konuyla ilgili olarak “Tüm platformlarda sınırlamaları tamamen kaldırıyoruz. Favori şarkılarınızı istediğiniz sayıda defalarca dinleyebilirsiniz.” şeklinde bir ifade yer alıyor.

Müzik dinleme limitlerinin kaldırılması Beats Music servisinin faaliyete geçecek olmasının açıklanmasından hemen sonra geldi. Spotify, özellikle ABD’de Rdio, Pandora ve bunun gibi irili ufaklı müzik dinleme servisleriyle rekabet ediyor. Son olarak buna 21 Ocakta Beats Music de katılacak.

Spotify CEO’su geçtiğimiz ayın sonlarında kullanıcılarının 2013 yılı içinde 4.5 milyar saat müzik dinlediğini ve her gün 1.5 milyon yeni çalma listesi oluşturduklarını kaydetmişti. Spotify ne kadar kullanıcısı olduğunu açıklamıyor, ancak Mart 2013 itibarıyla 6 milyonun üzerinde aboneleri ve 24 milyon aktif kullanıcıları bulunuyor.

Spotify geçtiğimiz eylül ayında Türkiye’ye de açılmıştı. Ayrıca başka ülkelerde de Spotify’ın faaliyete geçtiğini gördük. Hiç şüphesiz bunlar sayesinde de Spotify’ın aktif kullanıcı sayısı çok daha yüksek seviyelere çıkmıştır.

Geçtiğimiz ay içinde Spotify mobil uygulamalarında da ücretsiz abonelere müzik dinleme fırsatı sunmaya başlayacağını açıklamıştı. Daha önce ücretli abone olmayı gerektiren bu hizmet bundan böyle akıllı telefon ve tablet kullanıcılarına ücretsiz sunuluyor.

İlgili >> Spotify Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER